Så er der igen dårligt nyt til ofre for kriminalitet som indbrud, røveri og vold.
Helt nye tal viser rekordlang ventetid hos politi og domstole for kriminalitet mod borgerne.
I årets første tre måneder gik der i gennemsnit 378,5 dage fra anmeldelse til dom, og det er den højeste ventetid nogensinde.
Værst ser ventetiden ud for ofrene i Østjylland, hvor den er hele 469 dage. Men faktisk er ventetiden nu oppe på over et år i hele otte af landets 12 politikredse.
Det er aldrig set før.
B.T. har i snart to år afdækket den vilde ventetid hos både politi og domstole, der bare stiger og stiger.
Ofre for vidt forskellig kriminalitet i hele landet som Bente Strunge Hermann, Per Ravn Sørensen, Jens Nielsen, Mary Jane Williams, Uffe Kurt Jensen, Sallie Nielsen, Klaus Fischer og Steen Johannsen har alle ærligt fortalt om konsekvenserne af den lange ventetid.
Samtidig har justitsminister Nick Hækkerup (S) gang på gang sagt, at ventetiden skal sættes ned.
»Hver enkelt sag indeholder ofre, der venter for længe på at få sagen afgjort, så de kan komme videre i livet, og det er ødelæggende for retfærdighedsfølelsen, hvis der går for lang tid. Derfor er det en af de største opgaver, der ligger på mit bord, at få nedbragt sagsbehandlingstiderne,« sagde ministeren allerede 9. november 2019 til B.T.
Ved regeringens nye politiaftale gældende fra 1. januar i år har netop ventetiden været et afgørende punkt.
»Aftaleparterne er enige om en række initiativer, som skal styrke politiets og anklagemyndighedens straffesagsbehandling og bringe sagsbunkerne og sagsbehandlingstiderne ned,« står der blandt andet i et afsnit på tre sider i aftalen med denne overskrift:
»Mindre sagsbunker og kortere sagsbehandlingstider.«
Men det stik modsatte er altså sket, viser tallene for årets første tre måneder.
»Det her er en skandale, der skriger på, at ministeren kommer i arbejdstøjet og får løst problemerne. Han sidder på hænderne og skal bare til at få rullet politiaftalens initiativer ud, så vi kan se på, om der skal nye initiativer til. Lige nu gør vi grin med ofrene for kriminalitet,« siger Peter Skaarup, der er retsordfører for Dansk Folkeparti.
Også Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, sår tvivl om politiaftalen.
»Selvfølgelig skal vi have tal over en længere periode, men meget kan tyde på, at de tiltag, der fremgår af politiaftalen, slet ikke er nok,« siger han.
B.T. har vist de nyeste tal og kritiske udtalelser til Nick Hækkerup.
»Regeringen har været meget åben og realistisk om, at problemerne med sagsbehandlingstiderne stikker dybt, og at det kræver et langt, sejt træk for at komme til bunds i sagsbunkerne. Men jeg kan garantere, at mit fokus nu og resten af min tid som justitsminister vil være på at få bugt med de alt for lange sagsbehandlingstider, der i en årrække har efterladt alt for mange ofre i en urimelig venteposition,« siger han.
Nick Hækkerup slår fast, at ventetiden netop var et af politiaftalens hovedområder med seks konkrete initiativer og cirka 310 ekstra medarbejdere til straffesagsbehandlingen.
Han mener dog, at det er for tidligt allerede efter tre måneder at kunne se en effekt.
»Vi er allerede i gang, og det ved både Venstre og Dansk Folkeparti. Og jeg forventer også, at de målsætninger, som vi har aftalt med et bredt flertal i Folketinget, vil blive nået,« siger han.
Omvendt har kriminelle fået en mildere dom på grund af den lange ventetid.
B.T. har også beskrevet, hvordan ofre for meget forskellige former for kriminalitet som Silas Lund, Jeanica Holm Christensen, Jørn Lavdal og Natasha Mortensen har oplevet, at gerningsmanden har fået strafrabat på grund af den lange ventetid hos politi og domstole.
Ja, i en sag fik en vaneforbryder strafrabat, selvom han 66 gange brød loven.
Nick Hækkerup har allerede meldt ud, at han er imod denne strafrabat.
Men der er endnu intet sket.
»Jeg synes, som jeg også tidligere har sagt, at det er et stort problem med strafrabat, som gives på grund af lange sagsbehandlingstider. Derfor skal der gøres noget ved det, hvilket et bredt flertal i Folketinget også allerede har aftalt i flerårsaftalen for politi- og anklagemyndighed,« siger Nick Hækkerup og tilføjer:
»Derfor vil regeringen, som jeg tidligere har oplyst Peter Skaarup om, senere på året fremsætte et lovforslag vedrørende udfordringerne med strafrabat.«