Kort efter klokken 11 lykkedes det endelig at få en desperat 29-årig mand ned fra et tag i et boligområde i Ishøj.

Manden havde stået på taget siden omkring klokken tre natten til fredag, og politiet havde siden tidligt fredag morgen forgæves forsøgt at få manden ned.

Sidst på formiddagen ankom mandens bror til stedet, og det var, da broderen dukkede op på taget, at den 29-årige kom på andre tanker og løb ned fra taget til en lejlighed i ejendommen.

Beboerne i boligområdet Østergården fik en dramatisk start på dagen fredag, da de vågnede op til en større politiaktion uden for deres vinduer.

Episoden begyndte natten til fredag, da en 29-årig mand omkring klokken tre pludselig kravlede op på taget på det sociale boligbyggeri i Østergården i Ishøj og truede med at springe ud.

Siden lidt før fem fredag morgen arbejdede brandvæsenet og politiet på stedet, og politiets forhandlere har forsøgt at tale manden til ro og få ham ned. 

Først efter mere end seks timers ihærdig politiindsats lykkedes det.

- Han er kommet ned i god behold. Han er lidt urolig, så vi må holde fast i ham, men han bliver snart kørt til psykiatrisk skadestue, siger politiets indsatsleder til bt.dk's mand på stedet.

Tidligere på morgenen vurderede politiets folk på stedet over for bt.dk, at manden ikke er selvmordstruet.

- Det her er et råb om hjælp, lød det. 

Mellem 20 til 30 nysgerrige tog hurtigt opstilling nede på jordet for at følge dramaet, og derfor afspærrede politiet området omkring for at holde dem på afstand.