Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den knallertkører, der blev dræbt natten til søndag i Superkilen på Nørrebro, København, er den 16-årige Mahmoud Hussein. Det bekræfter hans kusine overfor BT.

Den dræbte 16-årige kørte 23.58 sammen med sin fætter Khalid Hussein på en knallert i Heimdalsgade på Ydre Nørrebro, da de blev påkørt af en billist. Ulykken var så alvorlig, at de to drenge blev bragt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor den ene af drengene kort efter blev erklæret død.

Bilisten, der ramte de to drenge, er netop nu i grundlovsforhør i dommervagten i på Københavns Politigård. Han erkender de faktiske forhold, men nægter sig skyldig. Han er sigtet for uagtsomt manddrab efter færdselslovens § 3, stk 1 og § 14, stk 1 og straffelovens § 241 og § 252. Manden, der er i midten af fyrrerne, er foreløbig blevet fængslet i 25 dage.

Så du ulykken eller ved du noget? Tip BT på 1929@bt.dk

Ifølge drengenes familie gik der en biljagt forud for påkørslen.

- Jeg har fået at vide, at han har jagtet drengene med 100 km i timen på en cykelsti og efterfølgende kørt hen over Mahmoud en ekstra gang. Hvis man tager et barns liv, fortjener man ikke at leve, fortæller Khalid Husseins søster til bt.dk.

Ved grundlovsforhøret kom det frem, at Khalid Hussein har fortalt politiet, at der ikke var nogen biljagt, men at drengene blev påkørt, mens de holdt stille. Der skulle imidlertid være flere vidner, der har set en biljagt.

Bilisten har ved grundlovsforhøret forklaret, at han ikke havde til hensigt at ramme drengene, men blot ville skræmme dem.

- Det er en tragisk sag, selvfølgelig først og fremmest for de to drenge, der er blevet ramt og deres familier, men det er også en tragisk sag for den mand, der nu er sigtet for disse ting, sagde anklageren efter grundlovsforhøret til TV2 News, mens hun understregede, at der kun var tale om en sigtelse på nuværende tidspunkt, og at sagen fortsat efterforskes.

Der er nedlagt navneforbud på den sigtede. BT følger sagen.

 

Andre læser også