Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ved tirsdagens uroligheder foran retten i Glostrup tager en betjent 25 meters tilløb, før han smadrer sin knippel i nakken på et bandemedlem, der står med ryggen til. Se videoen her på siden.

Politiet kom på på hælene, da bandemedlemmer fra Hells Angels og Tingbjerg-gruppen tirsdag røg i totterne på hinanden uden for retten i Glostrup, hvor en mand med tilknytning til Hells Angels stod tiltalt for drabet på Nuri Dogan på Tingbjerg Torv i 2008.

SE BILLEDERNE: Slagsmål ved retten i Glostrup

LÆS OGSÅ:

Politiet tog kniplerne i brug, men et par betjente var en smule mere ivrige, end normalt.

På videoen herover ses en betjent, der tager omkring 25 meters tilløb, inden han smadrer en stor fyr ned bagfra. Da manden ligger ned, får han endnu et slag, hvorefter en kollega lige giver ham en tredje tur med sin knippel eller stavlygte.


LÆS OGSÅ:

Spørgsmålet er, om betjenten overskrider sine beføjelser i situationen.

- Jeg har ikke set klippet, men sådan som du beskriver det, lyder det som om, det ganske rigtigt ser voldsomt ud, siger politidirektør Kim Christiansen til bt.dk.

- Jeg vil selvfølgelig ikke kommentere direkte på sådan en sag og slet ikke, når jeg ikke har set klippet.

- Men selvfølgelig skal politiet opføre sig korrekt. De må bruge den vold, der er proportionel med situationen, og så heller ikke mere. 

- Hvis der er begået noget strafbart, er det op til statsadvokaten at vurdere. Og det lyder da som om, at det meget vel kunne være noget, han ville interessere sig for.

- Men så skal jeg under alle omstændigheder holde mine meninger for mig selv, siger Kim Christiansen, der igen understeger, at han ikke kender den konkrete situation, og at det også har betydning, hvad der er gået forud for episoden.

Se videoen øverst i denne artikel. Herunder kan de se tv-reportagen fra stedet.GÅR BETJENTEN OVER STREGEN? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.


Andre læser også