En gruppe unge satte sent søndag aften et Netto-lager på Amagerbrogade i brand. Flere beboere i den tilstødende etageejendom måtte evakueres.

Flammerne nåede helt op til tredje sals højde, og hverken politi eller brandvæsen tog derfor nogen chancer, da der omkring klokken 22 søndag aften udbrød brand på Amagerbrogade 237.

- Vi vidste ikke om branden ville udvikle sig, og iværksatte derfor en evakuering af beboerne. Flammerne nåede op på højde med husgavlen, og der var kraftig varmeudvikling, siger Gunnar Nørager, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Godt en time senere var branden dog kommet under kontrol, og beboerne kunne få lov til at gå ind i deres lejligheder. Ifølge Københavns Politi startede branden i et udendørs Netto-lager, som støder op til beboelsesejendommen.

- Der er tale om et lager i noget der minder om en træbarak. Lageret bruges til returvarer, emballage, tomme flasker og lignende. Selve branden ser ud til at være påsat. Vidner har i hvert fald set en lille gruppe unge løbe væk fra stedet, siger Gunnar Nørager.

Også natten mellem lørdag og søndag var der problemer med ildspåsættelser og brande forskellige steder i København.