Politiet har onsdag aften anholdt 65 personer på Nørrebro i København. De anholdte var deltagere i en demonstration i forbindelse med markeringen af årsdagen for 18. maj.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Der er i øjeblikket ro på derude. Vi har fjernet de barrikader, som demonstranterne har opsat, og i øjeblikket er der kun få smågrupperinger tilbage, men vi er stadig på stedet for at holde demonstrationen nede, siger politiets talsmand Rasmus Skovsgaard til bt.dk.

Onsdag aften har der ellers hersket tumult omkring demonstrationen, hvor der har været lagt kanonslag på vejene, og hvor politiet har sat hunde-patruljer ind for at holde demonstranterne nede.

demo


Mængden har været i gang med at udføre en markering af den maj-dag i 1993, hvor politiet affyrede 113 skarpe skud mod aggressive demonstranter, der ville markere deres utilfredshed med Edinburgh-traktaten.

Da flere af de knap hundrede 18. maj demonstranter tidligere på aftenen ikke ville give deres forehavende eller identitet til kende over for Københavns politi, så standsede politi-indsatsen onsdag aften demonstrationen på Dronning Luises bro i København ved at trænge demonstranterne op af murerne.


Ifølge bt.dk's udsendte på stedet blev demonstranterne fra det autonome miljø trængt op af murene ved Dronning Luises bro og politiet talte personerne til fornuft. Grunden var, at de forsøgte at vige uden om politiets afspærringer. Ud over det er der blevet kastet med flasker og maling siden demonstrationen startede omkring klokken 18, og der blev sat hunde-patruljer ind.

- Omkring ti af demonstranterne havde medbragt stiger og maskeret sig, og derfor har vi standset dem for at forklare dem retningslinjerne og at de skal fortælle os, hvad de laver, og vi er i øjeblikket i gang med at visitere dem. Det gør vi, når vi vurderer, at de ikke efterkommer vores krav til demonstrationen, og det forsøger vi at gøre via dialog, sagde pressetalsmand Rasmus Skovsgaard tidligere på aftenen til bt.dk.