Det har været nogle vilde dage i Kevin Magnussens karriere, men søndag fik den danske racerkører en spand koldt vand i hovedet.

Allerede inden der var kørt en omgang af det brasilianske Formel 1-grandprix, røg danskeren ud af løbet, som George Russell (Mercedes) vandt foran sin holdkammerat, Lewis Hamilton, og Carlos Sainz (Ferrari).

I et sving fik han et puf af Daniel Ricciardos McLaren-racer og drejede rundt, inden australieren igen kørte ind i Magnussen.

Begge biler røg af banen, og begge kørere steg ud af deres biler.

»Det var Ricciardos skyld. Jeg blev ramt direkte bagfra,« siger danskeren til Viaplay efter løbet.

Dermed endte en ellers historisk god dansk Formel 1-weekend med en nedtur.

«Vi er selvfølgelig skuffede i dag, men vi vil huske den her weekend som noget helt særligt. Vi håber på, at formen holder i Abu Dhabi også.«

Kevin Magnussen vandt fredag kvalifikationen og tog dermed sin første pole position i karrieren.

Det betød, at han lørdag startede forrest, da der var sprintløb på banen i Brasilien.

Det var ikke ventet, at Kevin Magnussen kunne holde pladsen i front, og han sluttede da også sprintløbet som nummer otte, hvilket var godkendt.

Det betød samtidig, at han indledte søndagens grandprix som otter, men der gik altså ikke engang en omgang, før det var slut.

Efter sammenstødet mellem Magnussen og Ricciardo kom der safety car på banen ad flere omgange.

Det ødelagde imidlertid intet for George Russell. Englænderen indledte grandprixet i front og kørte fejlfrit gennem alle 71 omgange.

På den måde vandt han sit første Formel 1-grandprix i karrieren.

Max Verstappen (Red Bull), der allerede for længst har vundet verdensmesterskabet, sluttede som nummer seks.

Hollænderen fik på de sidste omgange flere gange at vide, at han skulle lade sin holdkammerat, Sergio Perez, køre forbi, så Red Bull kan få sin andenkører så højt op i tabellen som muligt. Det undlod Verstappen dog at adlyde.

Dermed sluttede Perez som syver.

Sæsonens sidste grandprix køres i næste weekend i Abu Dhabi.

Og du kan følge Kevin Magnussen og alle de andre Formel 1-stjerner køre ræs på legendariske Interlagos i LIVE-bloggen her: