Både Hans Pilgaard, Mai-Britt Vingsøe og krimiforfatteren Anna Grue er imponerede over DRs "Forbrydelsen". De ser alle meget gerne en 3'er.

- Ja for fanden. Det var fremragende, siger Hans Pilgaard.
 
Han havde ikke gættet, at det var Sarah Lunds makker Strange, der var skurken som endte med at blive dræbt af Sarah Lund med ti skud.

- Næ, det havde jeg ikke. Men jeg synes netop det var godt, at der var flere skurke. Og det viste også noget om krigens pris, og om magtens og ærlighedens pris, siger Hans Pilgaard.

Han erkender, det var heldigt Strange ikke skød Sarah Lund i hovedet.

- I amerikanske krimier ville det aldrig ske. Men i svenske, engelske og danske krimier ville det godt kunne ske, at heltinden døde til sidst, siger Hans Pilgaard.

Også Mai-Britt Vingsøe synes det var en fantastisk serie. Den var bare alt for kort.

- Man er jo nærmest helt beruset her bagefter, men man skulle følge en smule mere med denne gang. Der gik lidt for meget politik i den. Der kunne de godt have skåret 15 pct. fra, siger hun.

Modsat Pilgaard havde hun en teori om, at det var Strange, der var skurken.

- Jeg snakkedemed nogle veninder om det tidligere i dag og sagde faktisk, at jeg troede det var Starnge, men også at han havde en medhjælper. Og det var jo ikke helt rigtigt.

Efter sidste afsnit af Forbrydelsen 2 er rullet over skærmen, sidder Mai-Britt Vingsøe dog tilbage med spørgsmålet om, hvad Stranges motiv var. Det synes hun ikke bliver gjort helt klart. Samme fornemmelse har den danske krimiforfatter Anna Grue.

- Man sidder tilbage med spørgsmålet om, hvad motivet var. Hvorfor var det så magtpåliggende, at alle de mennesker skulle slås ihjel?

KØB B.T. MANDAG OG LÆS ALT OM FORBRYDELSEN
HUSK OGSÅ AT DU KAN RINGE ELLER SKRIVE TIL SOFIE GRÅBØL OG MICHAEL BIRKKJÆR PÅ B.T. MANDAG KL. 13-14 PÅ TLF: 70 33 12 34 ELLER PÅ E-MAIL: BTWEBMASTER@BT.DK