Der blev virkelige spillet op til dans, da den politiske DJ Battle på Folkemødet gik i gang torsdag aften.

Politikerne valgte sangene, og på scenen fremførte de deres bedste dansetrin. Det gjaldt i alt sin enkelthed om at få publikum med og vinde. Pigerne mod drengene.

Pernille Skipper (EL) og Ida Auken (R) mod Peter Hummelgaard (S) og Jakob Engel-Schmidt (V).

Første politiker var Ida Auken, der valgt en god headbang til gruppen 'Rage Against the Machine'. Klippet kan du se øverst i artiklen.

Bagefter var det drengenes tur, og det var Peter Hummelgaard, der lagde ud. Han var en rigtig fedterøv over for publikum, mente vært Esben Bjerre fra Monte Carlo, fordi politikeren havde valgt Icona Pop med 'I love it'.

Pigerne måtte gøre gengæld, og derfor hev Pernille Skipper sit stærkeste våben op af lommen: Feminisme. Der var nemlig ingen skjulte budskaber i hendes nummer, blot ren og skær feminisme, proklamerede hun til stor begejstring for tilhørerne. Og ud af højttalerne bragede Beyoncé med 'Who run the world (girls)'.

Jakob Engel-Schmidt måtte forsøge at få publikum tilbage. Han blev af Esben Bjerre udråbt til Folkemødets største musikpsykopat, og hans bedste bud blev Gun's 'N Roses med 'Sweet Child O' Mine'. Se om det lykkedes drengene at få publikum til at juble i videoen herunder.