Den 37-årige skuespiller er indlagt på Rigshospitalet. Den nærmeste familie er omkring ham, fortæller agent

Skæbnen har igen ramt 37-årige Robert Hansen hårdt. Forrige mandag blev den populære og vellidte skuespiller igen ramt af alvorlig sygdom. Denne gang en hjerneblødning, han fik, mens han opholdt sig i sin lejlighed på Frederiksberg. For godt to år siden var det en livstruende sygdom i hjertet, som var tæt på at koste ham livet.


Skuespilleren er stadig, her ni dage efter, indlagt på Rigshospitalet i København, hvor lægerne har ham under observation, fortæller den 37-årige skuespillers agent Steen Hassing til BT.

Han betegner det som ’en lille hjerneblødning’ og fortæller til BT, at Robert Hansen forud havde haft smerter i armen noget tid før.

»Robert troede selv, at der var tale om det, man kalder ’en frossen skulder’, og han havde været plaget af smerterne et stykke tid. Men det viste sig at være noget værre,« siger Steen Hassing.

En svær beslutning

På grund af smerterne i den ene arm blev der mandag d. 21. august udsendt en pressemeddelelse, hvor Robert Hansen aflyste sit planlagte engagement på Pejsegården.

Her skulle Robert Hansen have haft hovedrollen i showet ’Pejsen går i luften’, der har premiere d. 1. september.

»Det har været en super svær beslutning, fordi jeg virkelig havde glædet mig til at komme på Pejsegården. Men jeg må sande, at det bliver for hårdt, når jeg går med så mange smerter i min skulder,« sagde Robert Hansen selv i forbindelse med aflysningen, der virkede udramatisk på det tidspunkt.

Men samme dag gik det op for Robert Hansen og hans familie, at smerterne i skulderen skyldtes noget mere alvorligt. Mens skuespilleren opholdt sig i sin lejlighed på Frederiksberg med sin nye kæreste, blev han dårligere, og kæresten ringede straks efter en ambulance, der kørte Robert Hansen til Rigshospitalet.

Her konstaterede lægerne hurtigt, at det skuespilleren, der især er kendt for sin rolle i filmserien om 'Anja og Victor' og som vinder i 'Vild med dans', selv troede var en 'frossen skulder', er en hjerneblødning.

På arkivbilledet: Robert Hansen gennemfører Powerman. Her ses skuespilleren blive omfavnet af sin træner.
På arkivbilledet: Robert Hansen gennemfører Powerman. Her ses skuespilleren blive omfavnet af sin træner. Foto: Claus Bech
Vis mere

Steen Hassing siger:

»Robert skal nu have fred og ro til at komme sig. Og han har kun sin nærmeste familie omkring sig. Det håber vi, at folk vil respektere.«

I april 2015 var den dengang 35-årige skuespiller bare timer fra at dø, da han fik det, der lignede et ildebefindende under prøverne til musicalen 'Dirty Dancing' i Tivolis Koncertsal. I nogle dage havde han gået rundt med det, han selv troede var symptomer på halsbetændelse.

I virkeligheden havde Robert Hansen en medfødt hjertefejl – ramt af en flænge i hjertets hovedpulsåre. En sjælden sygdom, der er livsfarlig, hvis patienten ikke bliver behandlet indenfor få timer.

Stort ar på brystkassen

Robert Hansen gennemgik straks en omfattende otte timer lang operation på Rigshospitalet og vågnede op med et stort ar på brystkassen. Han skrev senere på Facebook:

'Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Otte timers operation i hjertet, og jeg som gik og troede, jeg havde halsbetændelse. Hvis ikke jeg var kommet afsted til hospitalet den aften, havde jeg slet ikke været her mere, så jeg føler mig virkelig heldig.'

Siden har han levet med en særlig metalplade – en aortaklap – i hjertets kranspulsåre, der konstant tikker i hans bryst.

»Det er det første, jeg tænker på, når jeg vågner. Og det sidste, før jeg falder i søvn. Fordi det er så voldsomt. Den klikker, når jeg sidder derhjemme. Det første lange stykke tid havde jeg musik eller tv tændt, fordi jeg ikke kunne holde den lyd ud,« fortalte Robert Hansen senere.

Her ses Robert Hansen (th. i nederste række) sammen med skuespillerne fra en af 'Anja og Viktor'-filmene. Forrest: Mira Wanting, Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen. I baggrunden ses fra højre Charlotte Sachs-Bostrup, Karl Bille og Rasmus Albech.
Her ses Robert Hansen (th. i nederste række) sammen med skuespillerne fra en af 'Anja og Viktor'-filmene. Forrest: Mira Wanting, Sofie Lassen-Kahlke og Robert Hansen. I baggrunden ses fra højre Charlotte Sachs-Bostrup, Karl Bille og Rasmus Albech. Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Vis mere

Og nu er den uheldige skuespiller i en ung alder endnu engang ramt af alvorlig sygdom. Ifølge agenten Steen Hassing går det i hvert fald fremad:

»Lægerne siger, at han er i bedring. Han kan bevæge sig, og han kan snakke. Men de vil godt have ham under observation. Og det er klart, at de er ekstra opmærksomme i denne her situation på grund af det, han har haft med hjertet.«

Blodfortyndende medicin

Robert Hansen går stadig til kontrol og tager blodfortyndende medicin i forbindelse med den indopererede aortaklap.
Når man indtager medicin, der fortynder blodet, giver det i følge netdoktor.dk, en forøget risiko for bivirkninger. Herunder risiko for blødninger, inklusive alvorlige blødninger som hjerneblødning.

Hvis man har forhøjet blodtryk (hypertension) som følge af eksempelvis stress, giver det også en forhøjet risiko.

Robert Hansen er enlig far til sønnen Herman på fem, som han har med eks-kæresten Pernille Thøgersen, som Robert Hansen var sammen med i ni år indtil 2008.

Robert Hansen.
Robert Hansen. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere