De har delt soveværelse, toilet og brødrister i 15 år. Men i slutningen af 2015 fik det hele en ende.

Historiefortælleren Carsten Islington ville være en fri fugl, og han ville ud og give den gas. Han gjorde det forbi med den i dag 57-årige tv-sexolog Joan Ørting, og bruddet tog hårdt på den livsglade kvinde med det blodrøde hår og de sensuelle sexråd.

Og selvom der er løbet meget vand igennem åen siden bruddet for snart halvandet år siden, er det stadig hårdt for Joan Ørting at se eksmanden sammen med en anden kvinde. Det er nemlig realiteterne nu. Carsten Islington har for ganske nylig fundet sammen med fotografen Line Hjorth, og det kræver sin kvinde at acceptere kendsgerningerne, erkender Joan Ørting.

Svært ved at se ham kysse en anden
Hun er stadig på talefod med ham, men hun har endnu ikke mødt hans nye flamme.

»Nej, jeg har ikke mødt hende. Og det har jeg faktisk lyst til det endnu. Det har været rigtig svært at sige farvel til Carsten, og jeg tror, jeg vil have det svært ved at se ham kysse med en anden kvinde. Vi har jo været sammen i 15 år. Selvom man ikke længere er sammen, vil man jo altid være i hinandens hjerter. Jeg har fortalt ham, at det har været svært at se, at han er kommet så hurtigt videre,« siger Joan Ørting til BT.

Carsten Islington flyttede efter bruddet ud af deres fælles hus på Langeland, og han bor nu i en campingvogn med Line Hjorth på Skarresø Camping, hvor han er lejrchef. Joan Ørting bor i sin lejlighed på Christianshavn i København, når hun ikke er hjemme i huset på Langeland.

Den kendte sexolog, der giver gode råd til danskerne, når det handler om kærlighed og sex, har også selv haft gang i flirteriet, og sidste sommer så hun da også en fyr. Men Joan Ørting er endnu ikke helt parat til et nyt forhold.

Mistede sin mor i en ung alder
»Jeg har da haft erotiske oplevelser siden bruddet med Carsten, men ikke et forhold. Jeg har endnu ikke mødt en, jeg kan se mig i forhold med. Det er ingen hemmelighed, at det har taget tid for mig at komme mig over Carsten,« siger hun.

I det hele taget har Joan Ørting altid haft det svært med at sige farvel til personer, hun holder af. Ifølge hende selv hænger det blandt andet sammen med, at hun mistede sin mor i en ung alder.

»Når jeg har svært ved at sige farvel til mennesker, jeg elsker, hænger det nok sammen med, at min mor døde i 1981, da jeg var 21 år. Hun døde af brystkræft, og det er jo tidligt at miste sin mor. Jeg mistede min moster, morfar og mormor inden for en kort periode. Jeg har også svært ved at sige farvel til mine elever på sexolog-skolen, når vi afslutter et forløb,« erkender Joan Ørting.