Da Ditte Marie Kischel var med i DR-serien 'Fede forhold', hørte seerne hende flere gange tale om at tabe sig en masse kilo, så hun og kæresten Dietmar Kischel kunne starte en familie.

Men siden programmets slutning er det hverken lykkedes hende at nå sin idealvægt eller at få et barn, og efter fire ufrivillige aborter har hun taget et drastisk valg.

Med de ufrivillige aborter i rygsækken, den seneste for 14 dage siden, har Ditte Marie Kischel nu besluttet at få en fedmeoperation kaldet en gastric sleeve operation.

»Vi startede med at prøve at få et barn i forbindelse med programmet, men det er ikke lykkedes. Hele den sorgproces med at miste har gjort, at jeg har mistet overskuddet og bare stille og roligt taget på i vægt,« siger Ditte Marie Kischel, som tabte 20 kilo, da parret medvirkede i 'Fede forhold'.

»Jeg har én dag, hvor jeg tænker, 'det gør jeg bare ikke', og så efterfulgt af tre dage, hvor jeg tænker, 'det skal nok gå'. Jeg er sikker på, hvis det lykkedes os at blive gravide efter, så vil det være alle de mulige komplikationer værd,« siger Ditte Marie Kischel, som altid har haft en 'yoyo-vægt' og nu håber at tabe 40 kilo på et år efter operationen.

I dag beskriver hun sig selv som som 'træt, energiforladt og ked af det', men hun håber, at et vægttab vil få den 'gamle Ditte' tilbage igen, som har overskud til at passe sit arbejde, sin mand og forhåbentlig få et barn.

Og indtil ønskebarnet forhåbentligt kommer, har hun besluttet at bearbejde den store sorg over de ufrivillige aborter ved at tale højt om dem i en ny podcast.

Podcasten 'Venterummet' har hun lavet med sin søster Anne-Kirstine, som har oplevet én ufrivillig abort og i dag har sønnen Victor på 14 år.

Det officielle billede til podcasten 'Ventrerummet'.
Det officielle billede til podcasten 'Ventrerummet'. Foto: Pressefoto.
Vis mere

Med podcasten ønsker hun at nedbryde et stort overset tabu i dagens Danmark, nemlig ufrivillige aborter.

»Hvis du får en frivillig abort, bliver du tilbudt psykologhjælp eller samtale med en sygeplejerske, men hvis du aborterer ufrivilligt, så er der ingen hjælp at hente. Det duer jo ikke,« siger hun.

Den manglende hjælp endte med at koste Ditte Marie Kischel dyrt, da hun bare blev mere og mere ked af det.

»Jeg skulle have haft hjælp noget før, jeg skulle have haft krisehjælp. I stedet forsøgte jeg bare at overleve, og så kom sorgen væltende bagefter,« siger hun.

Ditte Marie Kischel har sidenhen set en psykolog, som har hjulpet 'rigtig meget'.

Hun oplever stadig, at sorgprocessen for mange bliver noget ukonkret ved en ufrivillig abort, og det ærgrer hende.

»Alle kan forestille sig, hvor hårdt det må være at miste et barn, men fordi det 'bare' er et foster, så er det, som om mange ikke forstår det,« siger hun, inden hun fortsætter:

»Jeg tror, det fysiologisk er svært for mange mænd at forstå, for de føler sig ofte først som far, når barnet er født, men hvis man som kvinde er gravid, så tror jeg, man allerede dér betragter sig som mor, fordi kroppen begynder at omstille sig til det her nye menneske.«

Succeskriteriet med samtalepodcasten er, at der kommer fokus på at tale højt om den svære jagt på et barn. Hvis folk føler sig alene, så kan de søge mod podcasten.

»Man kan godt føle, at intet bliver godt igen, før man får et barn, men man bliver jo nødt til at finde ud af at leve med sin midlertidige barnløshed og have det godt i det,« siger hun.