»Hej Hr. Skæg. I dag optrådte du på Bakken kl. 13. Jeg var der med min far søn og niece kl. 11 i god tid.«

Sådan starter et opslag på den højt skattede børnetv-vært Hr. Skægs Facebook-side.

Normalt er den slags indledning til en stor omgang internet-brok, hvor en forsmået forælder klager over en kendis, der ikke gav poden nok opmærksomhed. Eller et fejlslået børnearrangement som ikke levede op til forventningerne.

Men i det her tilfælde er der tale om en vaskeægte solstrålehistorie. For Martin Pihl, som har lavet opslaget på Facebook, fortsætter sådan her:

»Min søn, David på 4 år, synes du er alt for sej. Han spurgte dig om flere forskellige ting, nede fra 2. række, og han fortalte dig om forskellige oplevelser fra Bakken og skoven osv. Du havde travlt med dit arbejde (dette var jo 2 timer inden du skulle optræde), men alligevel gav du dig rigtig god tid til ham. Du svarede ham, snakkede med i hans historier, stillede ham spørgsmål tilbage og lavede fis med ham,« skriver Martin Pihl på Facebook.

Hr. Skæg, eller Mikkel Lomborg som han hedder i virkeligheden, er vært på DR's børnekanal Ramasjang, hvor han lærer små børn om både ord, tal og matematik. Den 196 cm. høje tv-vært med det imponerende lange sorte skæg er desuden med i DR's Cirkus Summarum, hvor kendte ansigter fra DR's børne-tv optræder.

'Tydeligt du VIRKELIG gider børn'
Og det er ikke kun den fire-årige Hr. Skæg-fan, der er vild med ham. Også den fire-åriges far er fuld af roser til Hr. Skæg.

»Det er edderbugme sjældent, at man ser en kunstner, give sig SÅ god tid til at interagere med sådan en lille gut uden for den egentlige optrædelse. Jeg ville lige give dig et stort tak. Du er sgu for sej og det var tydeligt, at du VIRKELIG gider børn og dit store overskud, engagement og positive humør smittede 110% af på ham resten af dagen,« skriver Martin Pihl.

At en enkelt forælder har haft en god oplevelse med en kendis er ikke noget særsyn, men efter Martin Pihl har skrevet om mødet med Hr. Skæg, er det væltet ind med lignende historier fra andre forældre, der er stødt på tv-værten.

Der er både fortællinger fra indkøbscentre, en s-togkupé, et varehus og en tog-station, hvor forældre med deres små børn har oplevet en »overskudsagtig Hr. Skæg, der flere gange kom over og gav hånd, sendte flyverkys og vinkede tilbage hver gang vores datter vinkede,« som Rikke Andersen skriver på Facebook.

Eller Bo Frigaard, der har mødt Hr. Skæg i en Ikea-butik.

»Vi mødte engang Hr. Skæg i Ikea. Han kom selv over og talte med vores børn og var simpelthen så sød. Det taler vi stadig tit om. Ægte superstar,« skriver han på Facebook.

Om Hr. Skæg så rent faktisk er Danmarks flinkeste tv-vært er svært at afgøre. Men at dømme ud fra kommentarerne, er der rigtig mange forældre, der gerne vil give ham titlen.