____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- 10.000 kr., 50.000 kr., nej vent 140.000 kr.

Der var angiveligt ingen grænser for den bedragerisigtede Mads Dinesens gavmildhed, da han i lørdags tre gange hævede sin donation under liveshowet Danmarks Indsamlingen. Mads Dinesen er kendt fra TV3-programmet ’Kræsne købere’, og han hævder selv at være god for op mod 20 millioner kr.

22-årige Mads Dinesen er bedragerisigtet i flere sager - heriblandt en sag om økonomisk bedrageri for en halv million kr. Det afholdt ham dog ikke for at ringe tre gange ind under Danmarks Indsamlingen for at hæve sit bidrag i lørdags. Sidste donation lød på 140.000 kr. Den adfærd gjorde dog folkene bag Danmarks Indsamlingen mistænksomme.

- Den samme mand ringer ind tre gange og bliver ved med at hæve beløbet. Først giver han 10.000 kr., så giver han 50.000 kr. og så 140.000 kr. Det har vores folk studset over og vurderet, at det var en donation, som vi ikke kunne være sikre på, fortæller Karin Aaen, der er talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark.

Under showet sad en gruppe og verificerede donationer, der virkede mistænkelige eller var meget store. Deres opgave var at ringe folk op og få donationen bekræftet. Folkene bag Danmarks Indsamlingen var i kontakt med Mads Dinesen flere gange i løbet af aftenen for at få verificeret det store beløb, men det lykkedes ikke.

Derfor har de heller ikke talt hans donation på 140.000 kr. med i det samlede beløb.

Den champagneglade iværksætter Mads Dinesen offentliggjorde lørdag aften et skærmbillede fra tv-showet på Facebook, hvor det fremgik, at hans firma Dikoin Denmark Holding havde doneret 140.000 kr. til det gode formål.

Det skabte straks stor røre på Facebook, da Mads Dinesens selskab Dikoin Denmark har været under konkursbehandling siden 20. november sidste år. Dermed kan han ikke længere selv disponere over penge og andre værdier i firmaet.

Søndag aften meddelte Mads Dinesen via Facebook, at det ikke er hans firma Dikoin Denmark Holding, der vil betale bidraget.

- Jeg er blevet bekendt med den røre min ellers velmente donation har givet i og med at DIKOIN DENMARK HOLDING ApS er under konkurs. Hvorom alting er, så lever jeg bl.a. af brandet DIKOIN, hvilket også stiftes som selskab på ny, og derfor skulle have brandingværdien i donationen. Da selskabet DIKOIN DENMARK HOLDING ApS er under konkurs er det selvfølgelig ikke dette, der betaler donationen, hvilket Danmarksindsamlingen også udmærket er klar over. Der blev ved donationen gjort tydeligt opmærksom på, at girokort skulle sendes til et andet selskab, hvilket også forventes at være sket. Det er ganske normalt at visse af mine selskaber indkøber annoncer til hinanden for at samle indkøbene og dermed opnå bedre priser. Jeg er ked af, at en ellers velment donation pludselig bliver genstand for beskyldninger om onde hensigter, men håber i det mindste at den øgede opmærksomhed kan gavne dem det hele handler om.

Bedragerisigtede Mads Dinesen fra TV3s 'Kræsne købere' praler med en donation på 140.000 kr. til Danmarks Indsamlingen på Facebook. Bidraget betragtes dog som mistænkeligt, og er endnu ikke talt med i resultatet for Danmarks Indsamlingen.
Bedragerisigtede Mads Dinesen fra TV3s 'Kræsne købere' praler med en donation på 140.000 kr. til Danmarks Indsamlingen på Facebook. Bidraget betragtes dog som mistænkeligt, og er endnu ikke talt med i resultatet for Danmarks Indsamlingen.
Vis mere
.

Ifølge Karin Aaen er det teknisk set muligt, at der står et andet firmanavn end det firma, som betaler donationen.

Danmarks Indsamlingen har endnu ikke modtaget de 140.000 kr. fra Mads Dinesen. Det er der dog intet udsædvanligt i.

Mads Dinesen vil sammen med de andre firmer, der har ringet ind for at donere penge, modtage et girokort i dag mandag eller tirsdag. Herefter har han omkring to uger til at betale pengene.

Karin Aaen, der er talsmand for Danmarks Indsamling, fortæller, at der hvert år er folk, der lover at donere penge, som de aldrig får.

- Heldigvis betaler langt de fleste pengene, men der er desværre altid nogle få, hvor vi oplever, at pengene ikke bliver betalt. Sidste år var der en, som sagde, han hed Osama Bin Laden, der ringede ind og gav nogle penge. Ham vurderer vi også, at vi ikke skulle tælle med, siger hun.

Hvis et firma lover at donere penge, men ikke gør det, har det ifølge Karin Aaen samme konsekvenser, som hvis man ikke betaler en regning.

- Hvis man har sagt, at man vil donere nogle penge og så ikke betaler sin faktura, så får man en rykker. Hvis du ikke betaler den, så ryger den til inkasso, siger hun.

Karin Aaen understreger, at hun udtaler sig i generelle vendinger. Hun ønsker ikke at forholde sig til konsekvenserne i den konkrete sag, før de ved, om de 140.000 kr. bliver indbetalt.

- Vi ved først om nogle uger, om han betaler. Indtil da vil det være spekulationer. Jeg kan ikke forholde mig til, hvad jeg mener om, at han ikke betaler, så længe jeg ikke ved, at han ikke gør det, siger hun. Her kan du se hvilke firmaer, der har doneret penge til Danmarks Indsamlingen.