Journalist og tv-vært Adrian Hughes er kæmpe fan af Matador. Faktisk var han overbevist om, at hans egen familie havde været inspiration til serien.

»Jeg henvendte mig faktisk til Lise Nørgaard, fordi jeg ville spørge hende,« fortæller Hughes.

Adrian Hughes morfar var den kendte arkitekt Thorvald Dreyer, som så dagens lys som søn af en murersvend, men som arbejdede sig op til toppen af Frederiksbergs absolutte overklasse.

»Jeg koketterer med, at Mads Andersen Skjern var min morfars lillebror. Mads Andersen Skjern er født i 1899, og min morfar er født i 1895, og min morfars liv udspiller sig i kulisser, som dem vi ser her (i Matador, red.). Det er de samme Tuborg-flasker, og de samme varerationeringer,« siger Hughes og tilføjer:

Adrian Lloyd Hughes.
Adrian Lloyd Hughes. Foto: Anthon Unger
Vis mere

»Og han bliver jo mindst lige så rig, som Mads Andersen Skjern bliver det. Lise Nørgaard har jo skrevet en historie om Mads Andersen Skjern, der skiftede navn til Mads Skjern, som mister sig selv undervejs. Og det gjorde min morfar også.«

Adrian Hughes mindes sin morfar, mens han sidder i 'Korsbæk' på Bakken nord for København. Her har B.T. mødt ham, efter afsløringerne af, hvem der skal have hovedrollerne i den nye 'Matador'-musical.

Og som den store Matador-fan han er, havde Hughes indvilget i at stå for at præsentere skuespillerne.

»Jeg knuselsker Matador. Jeg synes, det er en fuldstændig fantastisk tv-serie og formentlig den bedste tv-serie, der er lavet i Danmark endnu,« siger Adrian Hughes.

Hele holdet på 'Matador'- musical.
Hele holdet på 'Matador'- musical. Foto: Anthon Unger
Vis mere

At serien har så meget tilfælles med hans morfars liv – en historie, han har fortalt om i DR-podcasten 'Mors Afskedsbrev', er en ekstra bonus:

»Jeg synes, at min morfars liv og Mads Andersen Skjerns liv har utrolig meget med hinanden at gøre,« siger Adrian Hughes, der altså fandt lighederne så slående, at han på et tidspunkt måtte spørge Lise Nørgaard, om det mon var hans morfar, Thorvald Dreyer, der var inspirationen til Mads Andersen Skjern.

»Det var det desværre ikke. For hun kendte ikke min morfar så godt. Men hun kendte især min morfars tredje hustru, Margot, som hun havde været sammen med mange gange,« siger Adrian Hughes, der endte med at interviewe Lise Nørgaard til sin podcast.

Og faktisk førte deres snak om morfaren til, at han og Lise Nørgaard udviklede et venskab.

Lise Nørgaard var med til åbningen af 'Korsbæk' på Bakken tilbage i 2015.
Lise Nørgaard var med til åbningen af 'Korsbæk' på Bakken tilbage i 2015. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Jeg synes på en eller anden måde, at det er ret imponerende, at en 103 år gammel dame ønskede at gøre et nyt bekendtskab. Hun begyndte lige så stille at opdyrke mig, vil jeg sige. Det synes jeg var meget fint,« siger han.

Lise Nørgaard døde i januar i en alder af 105 år. Men inden da nåede hun at få et udkast af manuskriptet til den nye Matador-musical til gennemlæsning.

Lyt til portrættet af Lise Nørgaard i 'Den, vi taler om' lige her: