I årene op til sin død i januar har Lise Nørgaard arbejdet på en hemmelig musical, som får premiere næste år.

Onsdag kunne en veloplagt Adrian Hughes så fra scenen på Bakken til et pressemøde bekendtgøre, hvilke skuespillere, der skal sparke liv i karakterne fra den elskede serie.

Gordon Kennedy skal spille grisehandleren og hans kone spilles af musicalstjernen Line Krogholm.

Sangeren Anette Heick skal spille Elizabeth Friis. Kristen Skjern spilles af Carsten Svendsen, der også er kendt fra flere revyer landet over.

Holdet er nu sat til at spille musical-udgaven af den kendte serie. Foto: Silla Bakalus
Holdet er nu sat til at spille musical-udgaven af den kendte serie. Foto: Silla Bakalus
Vis mere

Skuespilleren Jon Lange, der er kendt fra 'Mercur', er præsenteret i rollen som bankdirektør Varnæs. Hans kone, Maude, spilles af Marie Dalsgaard.

I rollen som Mads Skjern ses Nicolai Jørgensen.

Og så får seerne af musicalen også fornøjelsen af at opleve Daimi Gentle i den geniale rolle som fru Fernando Møhge. Ragnhild Kaasgaard spiller datteren, Misse Møhge.

Musicalen, der er baseret på 'Matador', er skabt af instruktørerne Anders Thomas Jensen og Susanne Bier, mens musikken er skrevet af popstjernen Burhan G og grandprixdronningen Lise Cabble.

Serien bliver endnu engang til en musical.
Serien bliver endnu engang til en musical. Foto: DR
Vis mere

Ifølge Lise Nørgaards datter Bente, var det Lise Nørgaards ønske, at det netop var Susanne Bier, der var en del af musicalen, fordi hun var fan af instruktøren.

»Hun havde tillid til, at hendes instruktion ville være noget særligt,« forklarede datteren til den fremmødte presse fra scenen.

Bente kunne dog også fortælle, at Lise Nørgaard ikke nåede at se det endelige udkast af manuskriptet inden sin død og godkende det.

»Vi fik tilsendt et udkast sidste sommer. Jeg gennemgik det med min mor, og vi havde et møde med Susanne, hvor vi snakkede om de karakterer, der mangler.«

Det er ikke første gang, 'Matador' bliver til en musical. Også i 2007 blev historien om livet i Korsbæk sat op på de skrå brædder. Men dengang var Lise Nørgaard ikke tilfreds.

I bogen 'De første 100 år' fortæller hun, at hun var så ked af musicalfolkenes fortolkning, at hun var tæt på at lægge sag an. I stedet endte hun med at tage en snak med instruktør Peter Langdal.

Musicalen har premiere i 2024.