Det danske ishockeylandshold får markant forstærkning, når de afsluttende VM-testkampe spilles i denne uge i Slovakiet.

Den danske landsholdstrup får tilgang af flere spillere, der har vundet et nationalt mesterskab i denne sæson. Forwarden Mads Christensen vandt det tyske mesterskab med EHC München, og han tilslutter sig holdet på fredag.

Den store back Oliver Lauridsen rammer også holdet i løbet af indeværende uge, efter han i weekenden vandt det svenske mesterskab med sin klub, Frölunda Indians.

Backen Nicholas B. Jensen kommer med fra de danske mestre Esbjerg Energy, mens backen Daniel Nielsen og målmand Simon Nielsen støder til holdet fra sølvvinderne, Herning Blue Fox.

Fra Nordamerika kommer der markant forstærkning i form af Nicklas Jensen fra AHL, mens NHL-spilleren Jannik Hansen ligeledes bliver klar til de to kampe mod Slovakiet i henholdsvis Skalica torsdag og Bratislava lørdag. Inden den første VM-kamp 7. maj mod ærkerivalerne fra Norge vil Lars Eller fra Montreal Canadiens også forstærke holdet.

Vancouver Canucks-spilleren Jannik Hansen slutter sig til det danske VM-hold i denne uge til testkampene mod Slovakiet.
Vancouver Canucks-spilleren Jannik Hansen slutter sig til det danske VM-hold i denne uge til testkampene mod Slovakiet. Foto: Codie McLachlan
Vis mere

For landstræner Janne Karlsson er det særdeles gode nyheder, der i disse dage drysser ind over landsholdet.

»Det er første gang, at jeg som VM-træner har haft så mange spillere at vælge imellem. Specielt i vores angreb, hvor der bliver virkelig hård kamp om pladserne. Det er positive valg, der skal tages, selv om det samtidig er svært at sige farvel til de spillere, der bliver valgt fra. Alle er kommet til landsholdslejren med stor motivation,« siger landstræner Janne Karlsson i en pressemeddelelse.

På målmandsposten er Patrick Galbraith blevet skiftet ud med Simon Nielsen, og Herning-målmanden skal danne trio med Sebastian Dahm og George Sørensen. Udskiftningen vakte større undren i ishockeydanmark, men den svenske landstræner ønsker ikke at uddybe sin beslutning.

»Jeg vil ikke komme nærmere ind på de specifikke årsager til vores skifte, men kan blot konstatere, at det var marginaler. Vi har fire dygtige og meget stærke målmænd til rådighed,« siger han.

Det danske landshold flyver til Slovakiet tirsdag morgen, og det kraftigt forstærkede nationalhold skal forsøge at revanchere sidste uges to nederlag i VM-testkampene hjemme mod Norge. Efter de to kampe mod Slovakiet gælder det de betydende VM-kampe.

Den tidligere NHL-back Philip Larsen kommer ikke med til VM grundet sin kontraktsituation i den russiske liga, KHL.

Det forventes, at to angribere og én back skal skæres fra truppen, inden VM begynder i Moskva i Rusland om små to uger.