Trods fem brændte straffekast tog Danmark en stor sejr over Kroatien og mangler nu kun Norge i mellemrunden.

Intet er afklaret omkring de danske semifinaleforhåbninger ved EM i kvindehåndbold, men med en sejr på 26-17 over Kroatien lørdag har danskerne lagt maksimalt pres på konkurrenterne.

Danmark mangler i mellemrunden nu kun at møde Norge onsdag. Skulle det lykkes endelig at få skovlen under den onde ånd, er semifinalen sikret.

Afhængigt af Sveriges og Sloveniens resultater, kan det være, en sejr over Norge end ikke er nødvendig.

Det vil de kommende dages kampe afgøre. Da Danmark og Norge spiller den sidste kamp i gruppen onsdag, ved Danmark inden opgøret, hvad der kræves for at slutte blandt de to bedste i gruppen.

Althea Reinhardt havde for første gang i turneringen fået chancen fra start i målet mod Kroatien, og hun kvitterede med en flot start på kampen.

Hun reddede både et straffekast og et par frie skud, inden kroaterne efter næsten syv minutter første gang formåede at passere hende.

Var det ikke for tre danske brændte straffekast i samme periode, havde føringen været mere end 2-1, som måltavlen viste på det tidspunkt.

Det danske forsvar og Reinhardt stod dog fremragende. Da danskerne efter ti minutter var i front med 5-1, måtte den kroatiske træner tage en tidlig timeout.

Jesper Jensen havde på forhånd udpeget Kroatiens største styrke til at være, at holdet lavede mål ud af ingenting. Han havde i hvert fald ret så langt, at kroaternes angreb ingenting skabte. Målene kom bare ikke rigtigt.

To straffekastscoringer og et mål fra fløjen var, hvad det var blevet til for Kroatien, da uret rundede 24 minutter. Det danske angrebsspil gik også lidt i stå frem mod pausen, men der var stadig niveauforskel på de to mandskaber.

På trods af hele fire danske udvisninger i de første 30 minutter blev det til kun otte kroatiske udvisninger.

14-8 halvvejs lagde et fremragende fundament. Til gengæld kom Danmark helt skævt ud efter pausen.

Store chancer blev brændt på stribe, endda endnu et straffekast, og det var først med Sarah Iversens stregscoring efter ni minutter af anden halvleg, Danmark fik stoppet en lang måltørke.

Kroaterne nåede inden for to måls afstand ved 15-13 i dansk favør, men så begyndte danskerne at få strammet op i begge ender af banen.

Stille og roligt blev der lagt afstand på måltavlen. Da kampen gik ind i de sidste ti minutter, var Danmark foran med syv mål, og spændingen var forduftet.

Der blev spilletid til hele holdet, og med tre hviledage frem mod opgøret mod Norge er der i hvert fald ingen undskyldning for ikke at stå skarpt fysisk, når det hele måske skal afgøres.