Formel 1-kørernes organisation, GPDA, har formuleret et brev, hvori de kræver ændringer i sportens organisation og styring.

Med Jenson Button, Sebastian Vettel og Alexander Wurz i spidsen står Formel 1-kørerne nu samlet frem og kræver ændringer, hvis sporten skal have en fremtid. Racerkørerne mener, at beslutningsprocesserne er forældede og dårligt strukturerede. Det skriver BBC.

Flere af pointerne i brevet kan spores tilbage til den tidligere Formel 1-boss Bernie Ecclestone, men den 85-årige eks-chef bliver ikke direkte omtalt. Kørerne forklarer, at visse beslutninger er forstyrrende og kan true sportens succes.

Formel 1-kørerne udpensler ikke de specifikke spørgsmål, men de sammenholder en række betragtninger fra kørerne fra de forskellige hold. Og det er ganske sandsynligt, at de refererer til en række interessante spørgsmål.

Det er regelændringer som indførelsen af dobbelt-point i sidste grand prix i 2014, ændring af det adgangsgivende format og begrænsningen af radiokommunikationen i indeværende sæson. Og så er der de idéer, som er blevet drøftet, men som endnu ikke er blevet til noget: vægt-handicap og kvalificerende løb.

Så er der utilfredsheden med overgangen til betalings-tv, som menes at være skyld i det faldende publikum. Og fordelingen af indkomst bliver også bemærket i brevet, fordi topholdene synes at blive favoriseret i det spørgsmål.

I brevet bliver der ifølge BBC også skævet til utilfredsheden omkring valget af Pirelli som leverandør af Formel 1-dæk. Flere hold og dets kørere har angiveligt været betænkelige ved leverandøren.

I brevet er der blandt andet følgende passager, som viser Formel 1-kørernes utilfredshed med tingenes tilstand i racersporten.

»Vi føler, at nogle af de seneste regelændringer – både på den sportslige og tekniske side, og herunder nogle forretningsmæssige beslutninger – er forstyrrende, adresserer ikke de større problemer i vores sport, og i nogle tilfælde kan regelændringerne true sportens fremtidige succes,« står der.

»Chaufførerne er kommet til den konklusion, at beslutningsprocessen i sporten er forældet og dårligt struktureret og forhindrer fremskridt. Faktisk kan det ind i mellem føre til præcis det modsatte – trafikkaos.«

Den tidligere kører Alexander Wurz fra Østrig står bag Formel 1-kørerne i deres krav til sportens omstrukturering.
Den tidligere kører Alexander Wurz fra Østrig står bag Formel 1-kørerne i deres krav til sportens omstrukturering. Foto: ISSEI KATO
Vis mere

Alexander Wurz, tidligere Formel 1-kører og testkører, siger ifølge BBC:

»Forretningsmodellen, og den måde, Formel 1 skal køres på, skal løses og omdefineres og efterffølges af en klar køreplan eller masterplan,« lyder det.

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her