Joachim Boldsen får søndag en overraskende debut som sidelinje-reporter for TV3 Sport, når første runde af Superligaen skydes i gang.

Joachim Boldsen er kendt for sit spil på håndboldbanen, men nu skiftes harpiks og trægulv ud med en mikrofon i hånden og grønt græs under fødderne.

- Jeg skal være fast sidelinje-reporter til hovedkampen i Superligaen hver søndag på TV3 . Min første opgave bliver nu på søndag til kampen mellem FC Midtjylland-Brøndby, fortæller den nu tidligere håndboldspiller til BT.

- Det er mega fedt. Fodbold er jo ikke bare i Danmark, men i hele verden en kæmpe ting. Det er en enorm stor sportsgren modsat håndbold, som mere er en nichesport. Jeg glæder mig til at skulle være med dér, hvor det virkelig sker, siger han.

Boldsen skal ved siden af tjansen som Superliga-reporter være ekspert, når TV3 Sport blænder op for håndbold på sendefladen. Det er dog især fodbolden, der bringer forventningsglæde frem hos ham.

Lysten og interessen for fodbold er faktisk så stor, at det var Boldsen selv, der ønskede at prøve kræfter med Superligaen. Et ønske, hans nye arbejdsgiver, TV3 Sport, gerne ville imødekomme.

- De har jo en masse håndboldrettigheder, og det giver jo sig selv, at jeg skal have en masse med det at gøre, men jeg interesserer mig også for andre sportsgrene, og især fodbold har altid været en favorit. Det er fantastisk, at det kunne lade sig gøre, lyder det fra en spændt og lidt nervøs Joachim Boldsen, som ser frem til andre udfordringer, end han har været vant til.

- Jeg glæder mig til at være en del af live-produktionen. Jeg nyder at være en del af et hold, og man kan jo godt sammenligne det at være en del af en tv-opsætning med at være på et håndboldhold. Det glæder jeg mig meget til også at skulle prøve bag kameraet.

Fra september, når håndboldsæsonen for alvor begynder, vil Joachim Boldsen udover søndag aften, hvor det er Superliga-fodbold, der bringer ham på skærmen, primært fokusere på håndbold, men sådan behøver fordelingen ikke nødvendigvis at se ud i fremtiden. Den tidligere anfører på det danske håndboldlandshold fortæller videre, at han ikke vil afvise at arbejde mere med fodbold end håndbold på sigt.

- Håndbold er jo der, hvor jeg oprindelig hører hjemme, men omvendt synes jeg også, det er fedt at blive smidt ud i nogle nye ting. Og fodbolden er for mig noget helt nyt. I hvert fald at skulle arbejde med. Jeg har fulgt med i Superligaen i mange år, som størstedelen af danske mænd har, og derfor glæder jeg mig helt vildt til at komme helt tæt på. For min skyld kunne det sagtens hedde mere fodbold end håndbold, men nu må vi se, hvad fremtiden bringer. Jeg starter med håndboldopgaver, men man ved aldrig, hvordan det kommer til at se ud i fremtiden, siger han.

36-årige Joachim Boldsen har spillet 186 landskampe for Danmark med EM-guldet i 2008 som højdepunktet. På klubniveau har han i en lang og succesfuld karriere optrådt for blandt andre Flensburg-Handewitt, AG København og senest KIF Kolding København, hvor han sluttede af med et dansk mesterskab i seneste sæson.