Chelsea vandt 2-0 hjemme over Borussia Dortmund og er klar til kvartfinalen i Champions League med samlet 2-1.

Kriseramte Chelsea er klar til kvartfinalen i Champions League.

Selv om London-klubben har kæmpet med både spillet og resultaterne de seneste måneder, lykkedes det Chelsea at vinde 2-0 hjemme over Borussia Dortmund tirsdag aften. Dermed avancerer Chelsea med samlet 2-1.

Raheem Sterling scorede lige inden pausen, og Kai Havertz gjorde det til 2-0 efter en bemærkelsesværdig straffesparkssekvens lige efter pausen.

Den pressede manager Graham Potter kan glæde sig over, at sejren også var retfærdig bedømt på spil og chancer.

Hans mandskab kom ud med stor energi, men kunne til en start ikke konvertere store chancer til mål.

Samtidig fik Chelsea gunstigere vilkår af, at Dortmund-kraftværket Julian Brandt måtte forlade banen med en skade efter mindre end fem minutters spil.

Marco Reus' glimrende frisparksforsøg var tyskernes bedste bud på en scoring i første halvleg, mens Chelsea havde en lang række pæne muligheder. Stolpen var blandt andet i vejen for Kai Havertz, og tyskeren fik også en scoring annulleret for offside i opspillet.

Med få minutter til pausen tog Chelsea så endelig føringen. Raheem Sterling fik bolden i feltet efter et indlæg, og englænderen mistimede sin første afslutning, men fik driblet sig selv fri og hamrede bolden i nettaget.

Kort efter pausen fik Chelsea så tilkendt et straffespark, da bolden fra kort afstand blev sendt op på armen af Dortmunds Marius Wolf.

Det blev ikke til en fordobling af føringen i første omgang, da Kai Havertz smækkede bolden på stolpen, men dommeren dømte omspark. Den forsvarsspiller, der efterfølgende clearede bolden, var en blandt mange spillere, der var søgt ind i feltet før sparket.

Anden gang var Havertz køligere fra pletten og gjorde det til 2-0. Dermed havde Chelsea vendt nederlaget fra den første kamp til en samlet føring.

Dortmund-spillerne var rasende over både straffesparket og det efterfølgende omspark.

Det raseri skulle tyskerne kanalisere over i deres spil på en konstruktiv måde, for der var brug for alle kræfter i jagten på en udligning i det samlede regnskab.

Hurtigt fik Jude Bellingham en kæmpe chance, men stjerneskuddet sparkede forbi mål fra nært hold.

Dortmund fik lov til at have bolden en hel del, men kæmpede gevaldigt med at skabe chancer. Til sidst løb tiden fra tyskerne, som nu kan koncentrere sig om den hjemlige mesterskabs- og pokaljagt.