En fredag aften i København kan byde på mere end bare champagnebold. Og kort før tid i Danmarks 6-0-sejr over Gibraltar var det ved at koste Kasper Schmeichel en bizar skade.

For det var her, en dansk landsholdsfan for en stund havde fjernet læberne fra sin fadøl for at drøne ned og kærlighedskramme landsholdsmålmanden, men det var nær endt helt skidt.

»Han prøvede at stoppe, men så gled han og ramte ind i mit knæ. Der skete heldigvis ikke noget, lød det kortfattet fra Kasper Schmeichel om situationen, der kunne være endt helt skidt.

De næste par minutter gik den 33-årige landsholdsmålmand nemlig og bøjede lidt i knæet for at mærke efter, hvad der havde ramt ham.

Foto: Lars Møller
Vis mere

Det lignede et stykke tid, at Kasper Schmeichels møde med den danske fan havde givet en lille skade, og det havde været tæt på katastrofalt.

Danmark er nemlig med storsejren over Gibraltar nu bare et enkelt point fra at nå til EM, der spilles til sommer i blandt andet Parken.

Og mandag venter Irland i den sidste og altafgørende gruppekamp i Dublin.

»Det bliver en svær kamp. De har nogle kvaliteter og spidskompetencer, som vi skal være klar på. Vi skal være på vores bedste for at slå dem,« siger Kasper Schmeichel.

En baneløber løber imod Danmarks målmand Kasper Schmeichel under EM-kvalifikationskampen Danmark - Gibraltar i Parken, fredag den 15. november 2019
En baneløber løber imod Danmarks målmand Kasper Schmeichel under EM-kvalifikationskampen Danmark - Gibraltar i Parken, fredag den 15. november 2019 Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Her bliver Schmeichel igen en af landsholdets vigtigste folk.

Derfor har Åge Hareide nok også lige hevet sig lidt i håret, da han så, at en dansk landsholdsfan var ved at skøjte knæene væk på hans målmand og en af kvalifikationens bedste for Danmark.

Men Schmeichel, Hareide og Danmark slap med skrækken. De er klar til afgang mod Dublin lørdag eftermiddag. Til en kamp mod Irland, som Danmark ikke har tabt til længe - og hvor de danske drenge blot skal bruge uafgjort for at sikre billetten.

»Vi kan ikke bruge fortiden til noget. Vi kan kun bruge fremtiden,« slutter Kasper Schmeichel.