Kontrakten er officielt underskrevet.

Cristiano Ronaldo skifter Spanien ud med Italien og Juventus. Det oplyser Real Madrid på klubbens hjemmeside.

»Cristiano Ronaldo er blevet enig med Juventus om et skifte. Real Madrid vil gerne udtrykke sin fulde taknemmelighed for at have haft en spiller, der har bevist, han er den bedste i verden, og som har sat streg under en af de mest fantastiske perioder i klubbens historie,« lyder det fra den spanske storklub om Cristiano Ronaldo, der også er klubbens mest scorende spiller.

451 mål i 438 kampe blev det til for portugiseren, der også nåede at vinde Champions League-trofæet med den spanske storklub fire gange.

Cristiano Ronaldo med Champions League-trofæet efter Real Madrid slog Liverpool i årets finale. Vis mere

Derudover har han kunnet kalde sig vinder af Ballon D'or fire gange i tiden som Real Madrid-spiller.

Ifølge Sky Sports, BBC og The Guardian betaler Juventus i omegnen af 100 millioner euro, svarende til omkring 745 millioner kroner, for portugiseren, som klubben understreger, de har været meget glade for at have.

»For Real Madrid vil Cristiano Ronaldo altid være et fantastisk symbol og en unik reference til vores næste generationer. Real Madrid vil altid være dit hjem,« slutter den spanske klub sin pressemeddelelse.

Det var allerede i sidste uge, at rygterne om et muligt Juventus-skifte begyndte at florere, og tirsdag blev Juventus' klubpræsident Andrea Agnelli set på Cristiano Ronaldos hotel i Grækenland, hvor sidstnævnte lige nu holder sommerferie efter VM.

En af grundene til at portugiseren skifter er, ifølge TV3 Sports Luna Cristofi, at der var kommet for mange skår i forholdet mellem Real Madrids klubpræsident Florentino Perez og Cristiano Ronaldo til, at de to kunne fortsætte deres samarbejde

»Florentino Perez er lige så forfængelig som Ronaldo, og det passer ham glimrende at komme af med Ronaldo nu. Han har været træt af, at Ronaldo hele tiden ville have en bedre kontrakt, fordi han ser sig selv som uundværlig. Jeg tror i princippet, at Ronaldo gerne ville have sluttet sin karriere i Real Madrid,« sagde Luna Cristofi til B.T. Sport den 6. juli.

Ifølge portugiseren selv skyldes skiftet, at han har ønsket at prøve noget nyt.

»Jeg har tænkt en del over det, og det er tid til et nyt kapitel. Jeg rejser, men denne trøje, logoet og Santiago Bernabéu vil blive ved med at føles som mit hjem uanset hvor jeg er. Tusind tak til alle og - som jeg sagde første gang jeg var på vores stadion for ni år siden: Hala Madrid!« lyder det fra Cristiano Ronaldo til Real Madrids hjemmeside.