Den danske landstræner er optimist, men - fornemmede man - også ved at være mættet af spørgsmål.

Kom nu med den landskamp. Hvis der var noget, Morten Olsen udstrålede på det sidste pressemøde inden landskampen mod Sverige tirsdag aften, så var det - kom så med den kamp.

Derfor var den danske landstræner heller ikke overdreven i sine svar, og han blev decideret spids, da en journalist spurgte, om Morten Olsen vil træde tilbage, hvis kvalifikationen kikser.

»Det er et uberettiget spørgsmål. Jeg forstår det godt, men vi er her af én årsag, og det er for at kvalificere os,« lød det fra Morten Olsen, som ellers ikke ønskede at kommentere sin egen fremtid.

Morten Olsen gik også i rette med dem, der mente, at det danske landshold ikke har præsteret fra begyndelsen af kampene. Herunder også mod Sverige.

»Det bliver jeg nødt til at korrigere. Vi var klar mod Sverige, og hvis du ikke tror på det, så bliver du nødt til at se kampen igen,« svarede Morten Olsen, inden han uddybede, hvorfor han mente, at det danske landshold alligevel har et mentalt overskud inden opgøret mod Sverige.

»Vi fik overtaget mod slutningen af kampen, fordi vi havde held til at få svenskerne til at sideforskyde meget og dermed løbe mange meter. De blev trætte, og det kan være afgørende, at vi kom ud med dét overskud,« sagde Morten Olsen.

Danmark tabte det første opgør i Sverige med 1-2. Kampen i Parken er udsolgt.