Ja, det er jo næppe en ære, de er glade for i Blackpool og omegn, men det trækker op til, at The Seasiders bliver det første hold i de engelske divisioner, der sidder tilbage med nedryknings-sorteper. Og det på trods af, at kalenderen siger tidlig april.

Efter fredagens kampe i The Championship betyder resultaterne, at Blackpool har hele 17 point op til den rigtige side af nedrykningsstregen med syv kampe igen.

Når Blackpool løber på banen lørdag mod Bolton, så er det vist for alvor ved at være sidste udkald, hvis det mindste smule håb skal bevares.

I det hele taget har det været en skidt sæson for badebyens fodboldhelte. Ridende på en vild bølge af angrebsfodbold rykkede de op i Premier League i 2010 med Ian Holloways gung-ho fodbold, men rykkede ned igen året efter.

Blackpool har i årevis været hyldet som præmieeksemplet på, at det kan lade sig gøre at drive en fodboldforretning med sorte tal på bundlinjen, billige spillerindkøb og stadig med ambitioner om oprykning, men denne sæson har tonen haft en anden lyd. Alene sæsonen 2013/14 så klubben levere et overskud på knap 100 millioner kroner.

De orangeblusede gik ind til sæsonen uden målmænd og blot otte spillere på kontrakt og selvom flere kom til, så er det kommet frem, at klubbens ejere gennem otte år  - familien Oyston - snedigt har ydet deres øvrige virksomheder rentefrie lån og konsulenthonorarer og samlet skylder fodboldklubben 270 millioner kroner. Det får i disse dage fans og klubbens mindre aktionærer til at kræve, at Oyston-familien trækker sig og sælger deres aktiemajoritet.

Blackpool har 23 point, det laveste antal point samlet af et hold nogensinde i The Championship er 26. Selv den mission ser svær ud for en klub i opløsning.