Efter 0-1 på udebane til Manchester City er næste sæsons Champions League efterhånden langt væk for Chelsea.

Næste sæsons Champions League-deltagelse hænger i en tynd tråd for det engelske mesterhold Chelsea.

Efter et 0-1-nederlag på udebane til Manchester City er Chelsea fem point efter Tottenham, der lige nu sidder på den sidste billet til den lukrative turnering.

Manager Antonio Conte og hans mænd har kun ni kampe til at rette op på miseren.

Bernardo Silva blev matchvinder for Manchester City, der fortsætter den direkte kurs mod et helt suverænt mesterskab.

Sejrsmålet faldt efter mindre end et minut af anden halvleg i en situation, hvor Chelsea-stopperen Andreas Christensen spillede en lidt uheldig rolle.

Han fik ikke ekspederet en ellers harmløs, lang bold af vejen, og så kunne David Silva sende en præcis aflevering ind til Bernardo Silva, der bragte hjemmeholdet foran.

Chelsea stillede op i en formation uden udlærte angribere. Det behøver ikke nødvendigvis at være defensivt, men det var det i dette tilfælde, for gæsterne havde tydeligvis stor respekt for ligaens førerhold.

Det gav ikke stor underholdning for publikum på Etihad, der snarere blev udsat for en tålmodighedsprøve, mens City-spillere forsøgte at finde åbninger i den massive forsvarsmur.

Dermed var Chelsea pisket til at angribe, men det kneb fortsat med eventyrlysten hos gæsterne, der ikke så ud, som om de for alvor troede på tingene.

Nederlaget er Chelseas fjerde i de seneste fem kampe, og mesterholdet skal nu forsøge at vende den dårlige stime i næste weekends hjemmekamp mod Crystal Palace.