Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Argentinas landstræner Jorge Sampaoli er en presset mand.

Svage resultater har gjort ham upopulær i den fodboldglade nation, og nu kaster fodboldguden Diego Maradona så yderligere brænde på bordet med en opsigtsvækkende historie.

Maradona hævder, at Sampaoli brugte ham til at komme i spil til jobbet som landstræner uden at betale hans tillid tilbage:

»Sampaoli forrådte mig,« siger han til CNN og uddyber:

»Da Argentina vandt Davis Cup, sagde han til mig, at han ville hylde mig i Sevilla (hvor Maradona spillede 1992-1993, og Sampaoli var træner på daværende tidspunkt, red.), og jeg sagde, at jeg ville tale fodbold bagefter.«

»Jeg takkede ja, men kunne efterfølgende konstatere, at han allerede var kommet på andre tanker. Han ville ikke tale med mig, han ville bare tættere på jobbet som landstræner,« fortæller Maradona.

Argentinas landstræner Jorge Sampaoli er kommet i modvind efter en række dårlige resultater.
Argentinas landstræner Jorge Sampaoli er kommet i modvind efter en række dårlige resultater. Foto: GABRIEL BOUYS
Vis mere

Jorge Sampaoli blev ansat som argentinsk landstræner i maj sidste år med en klar målsætning om at få et kriseramt mandskab med til VM. Det formåede han akkurat, men siden er Argentinas kvaler kun blevet større. Senest blev de ydmyget 6-1 af Spanien, og Maradona holder sig ikke tilbage med at kritisere Sampaolis håndtering af jobbet, som han selv bestræd fra 2008-2010.

»Han kommer ind på landsholdet med en hær af assistenter og vil forklare, at bolden er rund. Jeg tror, han er helt gal på den. Os, der har været i fodbold, kan ikke huske at have set eller hørt om et mål scoret af Sampaoli. Så han skal have respekt for, hvad vi efterlod, hvad vi gjorde med det argentinske landshold,« siger Maradona.

Den argentinske legende, der stadig regnes som en af historiens to største fodboldspillere, er i dag træner for klubben Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater.

Andre læser også