Det blev til et skuffende 0-0-resultat mod Ludogorets, og derfor er FC Midtjylland ude af Europa League.

FC Midtjylland kunne med en sejr i den sidste gruppekamp sikre sig videre deltagelse ved dette års Europa League.

Den mulighed blev bare ikke udnyttet, da holdet skuffede og spillede 0-0 med den bulgarske bundprop Ludogorets, der absolut intet havde at spille for.

Resultatet betyder, at midtjyderne ender som treer i gruppen og er dermed ude af Europa League. Holdet får dog chancen i Conference Leagues slutspil i det nye år.

FCM havde taget førstepladsen i Europa League-gruppen, hvis holdet havde vundet over Ludogorets. I gruppens anden kamp spillede Braga og Røde Stjerne nemlig 1-1.

Midtjyderne sværmede indledningsvist om hjemmeholdets mål, og flere stor chancer blev det også til. Men Ludogorets-målmand Sergio Padt stod det rigtige sted.

Danskerne fortsatte de fine takter og lykkes godt med sit høje pres. Hjemmeholdet havde derfor svært ved at få spil i gang og dermed også ved at skabe chancer, fordi danskerne konstant var over dem.

Ludogorets begyndte dog så småt at komme med i opgøret midtvejs i første halvleg, men mål skulle det altså ikke blive til for nogen af holdene.

Anden halvleg startede igen med danskerne som de dominerende. Igen begyndte Midtjylland at nærme sig nogle store scoringsmuligheder, men det var hele tiden lige ved og næsten.

Igen begyndte hjemmeholdet et kvarter inde i anden halvleg af få spillet over på egne præmisser igen.

Pludselig skulle der også tjekkes for et straffespark til Ludogorets, efter at en af deres spillere fik en hånd i ansigtet i feltet. Det blev dog ikke vurderet til et forsøg fra pletten.

De sidste tyve minutter var mere jævnbyrdige. Fra et dansk perspektiv var der optræk til flere potentielle angreb, hvor en af de større muligheder kom ved et fladt indlæg fra højre side, som Evander fik sat foden på. Men endnu en gang stod Padt rigtig placeret.

Det høje presspil fungerede atter i de resterende minutter, og flere bolderobringer hjalp danskerne med at beholde momentum.

Det danske hold pressede for alvor på til sidst, hvor Gustav Isaksen kom tættest på med et godt hovedstød, men Padt var ikke til at passere.

/ritzau/

Genoplev aftenens kampe i vores LIVE-blog her: