22-årige Pernille Harder brager lige nu igennem på den svenske fodboldscene. Mandag modtog den unge Linköpning FC-spiller priserne for året mest værdifulde spiller og angriber i den bedste svenske række, Damallsvenskan.

På scenen ved det svenske fodboldgala, Fotbollsgalan, kom hun i fornemt selskab med Zlatan Ibrahimovic, som blev kåret til Sveriges bedste spiller for tiende gang i karrieren – iøvrigt for imponerende niende gang i træk! Her fik hun lejlighed til at prikke lidt til den svenske stjerne forud for de kommende landskampe:

»Han sagde tillykke og ønskede mig held og lykke fremover. Jeg sagde selvfølgelig tak, og bad ham så tage det stille og roligt mod Danmark. Han svarede; ’Nej.. Den får fuld gas’, og så lod vi den ligge der,« smågriner Pernille Harder og tilføjer:

»Det var en kæmpe oplevelse. Det er svært at beskrive. Jeg nød det simpelthen bare så meget.«

Med 17 mål ligger den danske landsholdspiller nummer to på topscorerlisten i Sverige, hvor hun altså dominerer ligaen. Den tidligere Viborg- og Skovbakkken-spiller har spillet i Linköpning FC de seneste tre år.

Og selvom hun nyder fodboldtilværelsen i Sverige, lufter hun også tanken om at prøve sig af i en ny liga efter næste sæson, hvor hendes kontrakt udløber.