Mere end en halv milliard kroner. Det er værdien på de ben, der i aften skal sparke det det danske U21-landshold i EM-finalen.

Dansk fodbolds gyldne generation er gylden i mere end én forstand. Jess Thorups mandskab er millioner kr. og atter millioner værd, og var det ikke for Christian Eriksen, var holdets værdi også væsentligt højere end A-landsholdets.

BT har været i kontakt med en lang række spilleragenter. De har vurderet markedsværdien her og nu på spillerne på både det danske U21-hold, der i aften møder Sverige i EM-semifinalen, og det danske A-landshold, der nærmer sig kvalifikation til de voksnes europamesterskab i Frankrig næste år.

Resultatet er opsigtsvækkende. Den samlede værdi på A-landsholdets 11 startere er ganske vist knap 60 millioner kroner højere end det hold, Jess Thorup kan mønstre i aften mod svenskerne, men det skyldes blot en mand – Christian Eriksen. Hives Tottenham-spilleren ud af ligningen, tegnes et billede af et U21-mandskab, der mand for mand er mere værd end spillerne på A-landsholdet.

Hele syv af drengene i den startopstilling, der på papiret er Thorups stærkeste, har en værdi på den gode side af 50 millioner kroner. På A-landsholdet er antallet tre.

Det er der naturligvis flere årsager til. Ungdom er dyrt i dagens fodboldverden. Det er et ufravigeligt faktum. Men U21-drengenes høje værdi er også historien om en flok spillere, der ikke bare er eftertragtede, men decideret jaget vildt i de allerstørste udenlandske ligaer.

En af de spillere er Pione Sisto, der efter EM næppe når at pakke meget ud. Han skal snart smide underbukser og sokker i tasken igen, for et udenlandsk eventyr i enten Holland, Tyskland, Portugal eller Spanien venter forude. Med sig får han en kvittering på cirka 50 millioner kroner og en status som en af de dyreste spillere i Superligaens historie.

»Værdi er ikke noget, jeg analyserer så meget på. Det er FC Midtjylland, der kigger på det. Jeg er jo et produkt, der skal sælges en dag. Det er den måde, de kigger på det i FCM,« forklarer Sisto overfor BT.

»Jeg har læst om de høje tal, og det er selvfølgelig super fint at vide, at jeg har gjort det godt, og at min værdi er høj. Jeg håber selvfølgelig en dag at kunne tage et større skridt end FC Midtjylland, men om jeg bliver solgt for et kæmpe beløb og bliver en af de dyreste, betyder ikke så meget,« fortsætter årets Superliga-stjerneskud.

Netop nu er værdien på Sisto og co. over en halv milliard kr. Men priserne på dansk fodbolds unge guldklumper vil kun stige med tiden.

U21-landsholdsspillernes værdi:

Jakob Busk  - 5 mio. kr.
Busk har øget sin værdi betragteligt ved at stå på et dansk EM-hold med succes. Inden slutrunden var hans værdi væsentligt lavere.

Alexander Scholz - 45 mio. kr.
Midterforsvareren, der på U21-holdet spiller højre back, blev for et halvt år siden solgt for knap 20 mio. kr. Siden er hans værdi mere end fordoblet. Spanske Real Sociedad er én blandt flere interesserede klubber, men prisen er høj.

Frederik Sørensen - 23 mio. kr.
Den blonde forsvarsspiller har et godt navn i Italien, og det er derfor, hans pris er så høj. Sørensen er ejet af Juventus, men skal efter alt at dømme sælges – eller lejes ud igen – denne sommer.

Jannik Vestergaard - 80 mio. kr.
Engelske klubber har meldt deres interesse i den tårnhøje danske anfører, men Werder Bremen sælger næppe. Vestergaards værdi er kun steget ved dette EM.

Jonas Knudsen - 11 mio. kr.
Esbjerg-backen kan blive skudt af til Holland eller Belgien denne sommer for en pris omkring 1,5 mio. euro. Stabilitet er en eftertragtet vare.

Andreas Christensen - 75 mio. kr.
Kæmpetalentet forlænger snart med Chelsea og lejes derefter ud. Sandsynligvis til tyske Borussia Mönchengladbach. Han bliver meget dyrere i fremtiden.

Lasse Vigen Christensen - 50 mio. kr.
50 mio. kr. kan lyde dyrt for midtbanespilleren, der har været inde og ude af Jess Thorups hold. Men flere Premier League-klubber har kig på Fulham-spilleren, og når der handles internt i England, går det ikke stille for sig.

Pierre-Emile Højbjerg - 100 mio. kr.
Bayern München sælger næppe den danske diamant, der naturligvis er EM-holdets mest værdifulde spiller. Men andre store tyske klubber ville slikke sig om munden ved tanken.

Pione Sisto - 50 mio. kr.
FC Midtjylland kommer til at score kassen på Sisto. Ajax er allerede klar med 45 mio. kr., men klubber som Dortmund, Porto og Valencia vil også lege med. Det skyder prisen op. Måske også over de 50 mio. kr.

Yussuf Poulsen - 75 mio. kr.
RB Salzburg sælger ikke den danske hurtigløber for mindre end 75 mio. kr. Det har klubben sagt. ’Yus’, som den tidligere Lyngby-dreng kaldes, er ellers i kikkerten flere steder i Bundesligaen.

Viktor Fischer - 50 mio. kr.
Fischer er næppe der, hvor han skal sælges, på bagkanten af en slem skade. Men Ajax-spilleren er så spændende en spiller, at prisen er høj. Og den kan blive meget højere!

I alt 564 mio. kr.

A-landsholdsspillernes værdi

Kasper Schmeichel - 75 mio. kr.
Større Premier League-klubber end Leicester har øjne rettet mod den unge Schmeichel, men prisen bliver høj.

Lars Jacobsen - 0 kr.
35 år. Punktum!

Simon Kjær - 75 mio. kr.
Netop solgt fra Lille til tyrkiske Fenerbahce for en transfersum, der kan stige til 75 millioner. Det er Kjær også værd. Mindst!

Daniel Agger - 22 mio. kr.
Brøndby sælger selvfølgelig ikke Agger. Men var klubben tvunget til et alt-skal-væk-udsalg, ville prisen ligge her.

Nicolai Boilesen - 15 mio. kr.
’Boile’ har kontraktudløb om et år, og jagtes af flere inter-essante klubber - blandt andet fra Spanien. Havde han en længere kontrakt i Ajax, havde værdien været flere gange højere.

William Kvist - 0 kr.
Midtbanekaptajnen står uden kontrakt og kan derfor erhverves kvit og frit. Et kæmpemæssigt slagtilbud!

Pierre-Emile Højbjerg - 100 mio. kr.
Midtbanestjernen går igen på A-holdet.

Michael Krohn-Dehli -  30 mio. kr.
Er netop skiftet fra Celta Vigo til Sevilla på en fri transfer, så han skal ingen steder. Men vil Sevilla sælge til vinter, er dette prisen. Den kan dog falde.

Lasse Vibe - 20 mio. kr.
I vinter var prisen på Vibe et par millioner højere. Det bød blandt andre FC Midtjylland og en kinesisk klub. Men Vibe sagde nej. Nu er han en smule nærmere kontraktudløb og derfor lidt billigere.

Nicklas Bendtner - 0 kr.
Nicklas Bendtners reelle værdi er selvfølgelig højere, men Wolfsburg vil give angriberen væk, hvis en anden klub vil betale hans høje hyre.

Christian Eriksen - 300 mio. kr.
Danmarks med afstand dyreste fodboldspiller. Han har bevist sig i Premier League, og det tæller. Skal Tottenham sælge, ligner Paris St. Germain den mest realistiske køber.

I alt 637 mio. kr.