I maj blev han lagt i håndjern og anholdt – onsdag aften står han omgivet af verdensstjerner som Kevin De Bruyne og Christian Eriksen.

Slavko Vincic, der skal dømme kampen mellem Danmark og Belgien i Nations League-gruppespillet, har været igennem et vanvittigt år.

Den slovenske fodbolddommer blev anholdt, da politiet ransagede et hus i bosniske Bijeljina 29. maj i forbindelse med en efterforskning af en narkotika- og prostitutionsring.

Politiet fandt ni kvinder, 26 mænd samt en masse våben og kokain i huset.

Slavko Vincic og Paul Pogba 28. oktober 2020.  
Slavko Vincic og Paul Pogba 28. oktober 2020.   Foto: PHIL NOBLE
Vis mere

Vincic blev lagt i håndjern, men det viste sig kort efter, at han ikke var involveret i det kriminelle netværk. Han blev derfor løsladt samme dag.

Selv fortalte fodbolddommeren, at han blot havde accepteret en frokostinvitation fra Tijana Maksimovic, der viste sig at have en afgørende rolle i et prostitutionsnetværk.

Til flere medier har Vincic fortalt, at han blot havde været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Slovakken endte med at blive afhørt som vidne i den voldsomme sag.

Vincic har været international dommer siden 2010, og han har blandt andet dømt flere Champions League kampe.

Onsdagens Nations League-kamp er af stor betydning. Vinder Danmark ude over Belgien, kvalificerer Danmark sig til at spille Final Four i Nations League, der afvikles om et lille års tid.