Den 18. sæson af "Vild med dans" har fundet sin vinder. Sangeren Jimilian og danser Asta Björk tager sejren.

Vinderne af "Vild med dans" 2021 er sangeren Jimilian og dansepartner Asta Björk.

Parret napper titlen og trofæet foran svømmestjernen Pernille Blume og hendes makker, Morten Kjeldgaard, samt tv-vært Lise Rønne og hendes dansepartner, Silas Holst. Det er anden gang, at Asta Björk danser sig til tops i programmet. Hun vandt også 15. sæson af "Vild med dans" med skuespilleren Simon Stenspil tilbage i 2018.

Nu har hun vundet 18. sæson af TV 2’s uhyre populære dansedyst med Jimilian.

Jimilian og Asta Björk hoppede og dansede i vild jubel, da værterne Sarah Grünewald og Christiane Schaumburg-Müller udråbte parret som vinderne foran et hujende publikum i studiet på Østerbro i København.

Efter showet talte B.T. med Pernille Blume, der var tæt på, men ikke fik sejeren. Og de havde ellers øvet sig meget på et særligt løft, som før var gået galt for svømmeren. Pernille Blume fortæller efter showet om den gang, hun blev løftet op af sin kæreste Florent Manaudou og brækkede sit håndled.

- Jeg blev meget bange, og så sagde det bare knæk. Ja, så brækkede jeg mit håndled, lyder det fra hende.

Hvorfor Florent Manaudou skulle løfte hende, står lidt uklart.

12 par gik på gulvet i premiereprogrammet 10. september, og uge efter uge har et par forladt dansedysten, indtil tre finalepar stod tilbage.

Det er seernes sms-stemmer og dommerkvintettens karakterer, der har afgjort parrenes skæbne gennem sæsonen.

Marianne Eihilt, Britt Bendixen, Jens Werner og Anne Laxholm måtte dog undvære Det Kongelige Teaters balletmester, Nikolaj Hübbe, i dommerpanelet til finalen. Han måtte blive hjemme og se finalen fra sofaen grundet corona.

Heller ikke entertaineren Jacob Haugaard kunne deltage i finalen. Han er også ramt af den smitsomme sygdom. Traditionen tro dukker de udstemte par op og viser et potpourri af deres danse.

Det første par, som forlod konkurrencen, var den 74-årige skuespillerinde Jannie Faurschou og hendes makker, Martin Parnov Reichhardt, mens kagekendissen Micki Cheng og hans dansepartner, Jenna Bagge, røg ud i sidste uges semifinale.

Også influent Mascha Vang og krimiforfatter Michael Katz Krefeld har været blandt årets deltagere.

De tre par i finalen var på gulvet to gange. Først i deres yndlingsdans fra standard eller latin, inden finalen kulminerede med den længe ventede freestyle, hvor der var fri fortolkning på gulvet.

Jimilian indledte freestylen med at synge sit hit "Dejlig", inden han kastede sig ud i imponerende løft og kreative badutspring med Asta Björk.

Og det var med til at overbevise dommere og seere om sejren.

- Det er fuldstændig vanvittigt! Du har hele pakken. Du har løftet denne sæson til uanede højder, understregede Jens Werner, der som de øvrige dommere kastede topkarakterer efter parret for begge finaledanse.

Det var ikke kun Jimilian og Asta Björk, der modtog stående ovationer. Det gjorde dansedommer Britt Bendixen også. Hun takker nemlig af i en alder af 79 år efter 17 sæsoner i dommerpanelet.

- Jeg er kommet glad. Men jeg er altid gået gladere hjem, sagde hun rørt til tårer.

Denne sæson var den 18. i rækken, og TV 2 har allerede afsløret, at "Vild med dans" vender tilbage igen næste år.

/ritzau/