Det er atter blevet tid til vejning for 'Fede forhold'-parret Rikke og Michael, som ved sidste vejning gav hinanden kæmpe highfives.

Men i aftenens afsnit er der knap så store smil på, når den ene af dem ender med at være grelt skuffet over sin bedre halvdel, og der må en parterapeut ind for at få åbnet for den ærlige snak.

I aftenens program ser vi, at Michael har tabt 2,8 kilo siden sidste vejning, men Rikkes resultat er ikke lige så positivt: Hun har nemlig taget lidt over et kilo på igen.

Det var dog ikke et resultat, som skuffede hende. Hun var tværtimod overrasket over, at hun ikke havde taget mere på, fortæller hun i dag til B.T.

Her bliver Rikke vejet og får at vide, at hun har taget på.
Her bliver Rikke vejet og får at vide, at hun har taget på.
Vis mere

Hvad seerne ikke ved, er, at Rikke har skiftet de strikse regler ud med en mere afslappet tilgang for ikke at køre sur i sit vægttab, og chokoladen er derfor ikke lagt helt på hylden endnu.

Vi ser også i aftenens afsnit, at hun gladeligt smager på det nye bagværk på sit arbejde.

Rikke konstaterer dog efter vejningen, at hun gør, 'hvad hun kan', hvortil Michael svarer 'tydeligvis ikke', og det gjorde Rikke ked af det.

»Jeg blev ret ked af, at han ikke kunne se min glæde i det,« siger hun, inden hun fortsætter:

»Jeg kunne forstå reaktionen, hvis jeg havde taget fem kilo på, men jeg synes, det var lidt skabet af ham, at han blev så skuffet.«

I dag har piben dog fået en lidt anden lyd hos Rikke, som godt forstår, hvorfor hendes bedre halvdel ikke var begejstret over hendes vejning.

Rikke kan også sagtens forstå, hvis folk udefra får den opfattelse af, at hun er ved at smide håndklædet i ringen, for det var hun faktisk på et tidspunkt.

»Jeg var tæt på at give op, fordi jeg kørte sur i det. Efter en lang snak med Michelle (Michelle Kristensen, red.) og en ene-session med Frej (Frej Prahl, red.) fandt jeg ud af, at jeg skulle finde min egen vej i projektet,« siger hun.

Sådan så Rikke og Michael ud, da de startede projektet i november 2019.
Sådan så Rikke og Michael ud, da de startede projektet i november 2019. Foto: DR PRESSE
Vis mere

Derefter var opskriften, at familien spiste masser af grønt i hverdagen, men i weekenderne ville Rikke føle sig fri til at købe lidt bland selv-slik og spise det, som bliver serveret for dem, når de er på besøg hos andre, hvorimod Michael konsekvent siger nej til alt 'det forbudte'.

Det, som for alvor skabte et gennembrud i hjemmet, var efter parrets Skype-møde med programmets parterapeut.

Her fik Michael åbnet op for den egentlige grund til sin skuffelse over Rikkes vægtresultat.

Han fortæller i sessionen, han er bange for, at hvis Rikke falder af sporet, så falder han automatisk med, da det er hende, som laver mad.

Michael frygter altså, at de kilo, som indtil videre er raslet af ham, vil finde vej tilbage igen, og at hans bekymringer om at dø af sin overvægt også vil vende retur.

Parret får derefter snakket om, at de begge må tage ansvar for at opnå en sundere livsstil.

»Nu forstod han, at han også må tage ansvar for sit eget liv, for det er et stort pres at sørge for mig selv og også for ham. Det var en enorm lettelse, han pludselig forstod det,« siger Rikke.

Hvorvidt Rikkes mere afslappede tilgang til sit vægttab vil virke, og om Michael fortsætter den stramme kurs, kan du se, når femte afsnit af 'Fede forhold' bliver sendt mandag aften klokken 20.30 på DR1.