Den populære TV-vært var tilbage på skærmen på dagen, hvor Donald Trump blev nomineret som Republikanernes præsidentkandidat.

For en stund skete det, mange længe har håbet på: Den tidligere TV-vært fra »The Daily Show«, Jon Stewart, vendte tilbage.

Det skete torsdag aften i The Late Show efter nomineringen af Donald Trump som Republikanernes præsidentkandidat - og det gik ikke stille for sig.

Med både nomineringen af Donald Trump og Roger Ailes afgang som administrerende direktør for den højreorienterede nyhedskanal Fox News efter en sag om sexchikane, havde Jon Stewart nok at gøre grin med, da han overtog værtsskabet fra Stephen Colbert for at »snakke en lille smule om valget«.

Her sagde han, at han ville fokusere på de »krumspring, mange konservative tydeligvis må lave for at omfavne Donald J. Trump; en mand som tydeligvis inkarnerer alle de ting, de i årevis har sagt, at de hadede Barack Obama for«.

»Jeg ser jeres lort«

Han nævner eksempelvis, at Barack Obama er blevet kaldt »den mest splittende præsident i amerikansk historie«. Donald Trump er med sit kandidatur selv blevet beskyldt for at splitte det republikanske parti, ligesom hans udfald mod mange befolkningsgrupper såsom mexikanere og muslimer af mange vurderes som splittende for befolkningen.

Til sidst opsummerede Jon Stewart: »Enten lyver Lumpy (et øgenavn for en TV-vært på Fox News, red.) og hans venner om at være generet af en tyndhudet, autoritær, mindre kristen sufflør som præsident (Obama, red.), eller også er de ligeglade, så længe det er deres tyndhudede sufflør-autoritære tyraniske narcissist«.

Og så henvendte han sig direkte til Trump-støtterne, idet han gjorde det klart, at »dette land er ikke jeres. I ejer det ikke. Det var det aldrig. Der er ikke noget »rigtigt« Amerika«, og afslutningsvist i den lange salut:

»Jeg ser jer, og jeg ser jeres lort«.

Se videoen her: