Den danske stjerneskuespiller, Ulrik Thomsen er nu blevet færdig med optagelserrne til hans næste film som instruktør, og har siden jul været tilbage i Danmark.

Det næste halve år skal han holde fri sammen med familien, hustruen Cathrine Ekehed og børnene Alma og Alvin, samt klippe sin næste film færdig.

Det fortalte Ulrich Thomsen til BT, da han var til forpremiere på den 13 gange Oscarnominerede film, 'The Shape Of Water', onsdag aften i København.

»Vi blev færdige lige før Jul med optagelserne, og nu skal der klippes og klistres. Jeg regner med, at vi kan være færdige til september,« fortæller den ambitiøse instruktør og skuespiller, der har haft den britiske stjernefotograf Anthony Dodd Mantle som cheffotograf.
Mantle er bosiddende i Danmark, men flittigt benyttet internationalt, og har lavet amerikanske film som 'Snowden' og 'T2 Trainspotting'.

Ulrich Thomsen har indspillet i New Mexicos ødemark i 'en lillebitte by', tre timer fra Santa Fee. Og han spiller ikke med i filmen, der er inspireret af den højrefløjsbølge, Ulrich Thomsen ser skylle ind over Europa og USA, senest med Donald Trump:
«Selvom det er en komedie, har det bund i noget alvorligt. Og det Donald Trump står for er meget alvorligt, fordi det dybest set er udtryk for, at folk har mistet troen på det eksisterende demokrati. Brexit er et udtryk for det samme. EU har blotlagt sin uduelighed, der er finanskrise og banktyranni. Folk bedriver selvtægt, og der er religiøs ekstremisme. Det er en alvorlig tid for tiden,« siger Ulrich Thomsen, der selv instruerer, har skrevet manus og finansierer filmen, der har et budget på 2,4 millioner dollar (cirka 14 millioner danske kroner).

På rollelisten er australske, irske og amerikanske skuespillere, som Thomsen blandt andet kender fra de to amerikanske serier, som han senest har medvirket i; Banshee' og 'Blacklist'.
»Jeg tror, det er blevet ret fedt. Min fornemmelse er god. Jeg tror det bliver finurligt på den gode måde.«

Selvom Thomsen har planer om tid med familien, har han et enkelt skuespiljob i Danmark til marts. Her har han en af de bærende roller i Kasper Thorstings episke kærlighedsdrama 'Krig og kærlighed', der er den første danske film, der foregår under Første Verdenskrig, med Sebastian Jessen og Rosalinde Münster i hovedrollerne.

»Udover det så venter jeg svar på et par udenlandske film, men det vigtigste er, at jeg får lavet min egen film færdig, så den bliver klar til efterårets filmfestivaller.«
Ulrich Thomsen debuterede som instruktør sidste år med thrillerkrimien 'In Embryo', som han også selv har både skrevet, instruereret og finansieret.