’Vi har lige afleveret manuskripterne. Nu optager vi snart,’ siger Casper Christensen, der løfter for noget af handlingen samt arbejdet med Frank Hvam i den nye sæson af ’Klovn’
klovn tur retur

Historierne er skrevet, intrigerne er på plads, og pinlighederne vil snart folde sig ud, når optagelserne snart går i gang til Klovns comeback-sæson i Københavns gader.
I går blev Casper Christensen færdig med at rette de sidste ting i de næste 10 vilde kapitler af ’Klovn’.

Fredag bliver manuskripterne afleveret og de sidste skuespillere udvalgt af Frank Hvam og seriens nye instruktør, Jesper Rofelt.

Det fortalte Casper Christensen, da BT talte med ham torsdag:

»Lige nu sidder jeg og skriver de allersidste rettelser ind i manuskriptet til sidste afsnit af den nye sæson, som vi afleverer i morgen. Og i dag er Frank til casting med de sidste skuespillere,« siger den 48-årige mand, der kan skrive manusforfatter, standupkomiker, skuespiller og forretningsmand på visitkortet.

»Når vi arbejder med ’Klovn’ foregår det sådan, at vi mødes, udvikler nye idéer og laver noter, og så sidder vi hver for sig, og skriver,« fortæller Casper Christensen fra kontoret, hvor han er ved at lægge sidste hånd på de nye pinligheder og groteske optrin, man kan glæde sig til i ’Klovn’ sæson syv.

»Det er jo sådan, at serien har Frank i hovedrollen. Han er med i alle scener, og når først vi går i gang med optagelserne, så er han på hele tiden. Det er ham der caster, fordi det er de folk han skal spille sammen med. Til gengæld ligger min tørn i manus. Jeg skriver størstedelen, og bruger mest tid på det. Og så er Frank mest på, når vi optager. Det er en fuldstændig klar opdeling,« siger Casper Christensen om arbejdsgangen for de to venner og partnere, der oprindeligt udviklede ’Klovn’ som højprofileret comedy på nichekanalen TV2 Zulu, og siden har udviklet den til en monstersucces på tv, film og dvd.Klovn hittede på TV2 og TV2 Zulu fra 2005 til 2009, hvor den sidste sæson rullede over skærmen med et bizart dødsfald på en norsk skiløjpe.

Comeback-sæsonen går i optagelse i midten af august og bliver sendt i 2018, hvor fjernsynets moderne svar på Fætter Højben, Anders And og Fedtmule er klar til at afsløre deres nye eventyr i storbyen.

»I den nye sæson er vi tilbage på Frederiksberg (København), så vi farer ikke rundt i verden på vilde eventyr. Det er meget oldschool-’Klovn’. Og så er vi jo blevet ældre, og kigger på os selv, som vi har gjort hele tiden. Og trækker lidt fra og lægger en hel del til. Men vi er jo blevet de der 10-12 år ældre, og jeg vil ikke sige, at Casper og Frank er blevet mere fornuftige, selvom de er blevet de år ældre.

Klovn Forever med Casper Christensen, Frank Hvam og instruktør Mikkel Nørgaard holder pressemøde i Nordisk Films lejlighed i Cannes i anledning af Cannes Film Festival lørdag den 16. maj 2015. Vis mere


Men der sker jo noget med alderen. Man bliver mere stædig og mere indskrænket, og det kommer så på Franks konto, mens Casper bare bliver endnu mere pinlig,« siger Casper Christensen om sit filmiske alter ego i den nye sæson.

»Det med de helt unge damer er nok kørt for Caspers vedkommende, men derfor skal han jo stadig ud at opleve noget nyt. Hvis du ser de gamle afsnit er de ikke så sexfikserede som man husker dem. Der er rigtig meget hvor Frank bare har mistet en kuglepen, og opfører sig som en klovn, fordi han gør nogle helt tåbelige ting, der får katastrofale følger.

Sådan er det også i den nye sæson. Men bare rolig, der er selvfølgelig også sex, og de velkendte mere ’voldsomme’ ting med. Man kan sige, at den nye sæson er en naturlig forlængelse af de andre seks sæsoner, hvor vi så bare er blevet 10 år ældre med alt, hvad det indebærer,« smiler Casper, der returnerer til ’Klovn’ på fjernsyn af samme grund som makkeren Frank Hvam.

Fordi de har lyst.»Det er bare en stor, stor glæde, at lave ’Klovn’ på tv, og vi kan i langt højere grad bruge vores eget liv én til én, når vi laver ’Klovn på tv,« sagde Frank Hvam tidligere på året til BT:

»Og så er der gået mange år siden, vi lavede de sidste afsnit, så der er sket meget i vores privatliv. Vi er blevet ældre, og vores største udfordring vil nok blive at lave noget, der også har relevans for unge mennesker. Vi kan lave noget, der har relevans for de ’gamle’ med begge arme bundet på ryggen.«

»Det ligger umiddelbart lige for. For eksempel sådan noget med, at man skal op flere gange og tisse om natten, og frygten for at éns kone er i overgangsalderen. Det ligger lige foran vores egen næsetip. Men vi er også interesserede i at holde fast i noget ung nerve. Det er det, der bliver den store spændende udfordring. Både at skitsere modne menneskers liv, og samtidig få en krog i de unge,« siger Frank Hvam om de nye optagelser til ’Klovn’s syvende sæson, der i sig selv er en rekord.

Ingen dansk komedie-serie er lavet i så mange sæsoner, og med så stor succes, hvis man lægger det hele sammen.

’Klovn’ i udlandet

’Klovn’ er solgt til flere lande. Både som film og tv-serie, fortæller Casper Christensen, der sammen med Frank Hvam har solgt rettighederne til den første klovnfilm til skuespilleren Sascha Baron Cohens selskab Four By Two Films.»Vi har været i USA flere gange og skrevet på den amerikanske version, og der ud over kører tv-serien i flere europæiske lande. I Tyskland er det på anden sæson, og i Holland og Belgien på fjerde sæson.«

Laver det én til én

»De indspiller det selv med tyske, hollandske og belgiske komikere. Vi har været nede og snakke med dem, og fortalt om vores arbejdsmetoder. De har så vores manuskripter, og laver det sådan set én til én. Men de kan selv vælge om de vil improvisere over materialet, og hvordan de vil lege med det,« siger Casper Christensen.

Komikeren fortæller også, at den sædvanlige ’Klovn’-instruktør på tv, Mikkel Nørgaard, har fået muligheder i USA, og derfor er det nu tv-manden Jesper Rofelt, der blandt andet er kendt for DRs satireserie ’Krysters kartel’ samt Hvam og Christensens seneste spillefilm, der har overtaget instruktørstolen:

Sans for ’Klovn’-universet


»Rofelt er en skide god fyr, som har fin sans for ’Klovn’-universet. Det var ham, der lavede vores forrige film ’Dan Dream’, som jeg synes blev fin, selvom vi godt ville have haft lidt flere i biografen til den.

Men der er bare en langt større interesse for ’Klovn’ end for noget som helst andet. Folk elsker ’Klovn’-brandet, og det gør vi jo også selv. Det er sjovt, at det begyndte som et lille projekt på TV2 Zulu, og så er det blevet stort på sin egen måde,« siger Casper Christensen.