I aften er der gensyn med TV2s dokumentarserie, Årgang 0, og dermed også  seriens fire børn, Emma fra Tarm, Rachel fra Aabenraa, Stephanie fra Slagelse, Christian fra Aarhus og børnenes forældre.

I første afsnit lægger Emma og hendes familie ikke skjul på, at det slet ikke var så let at være Emma i år 2014.

Den 14-årige teenagepige blev nemlig ramt af de tårnhøje krav, hun stiller til sig selv. Sammenlagt var Emma hjemme fra skole i en måned, fordi hun havde det så svært.

Hvilket bestemt ikke gjorde det lettere for Emma, der sætter en ære i at få de højeste karakterer i skolen og helst løser sine opgaver med perfektionistisk nøjagtighed.

I programmet fortæller Emmas forældre, Poul Erik og Lene Josefsen, at de har brugt meget tid på at tale med deres datter om krisen.

Blandt andet har forældrene især talt med Emma om, at man ikke kan være på topniveau i alt. Og at det er ok, at man ikke altid løser alle sine opgaver til 100 procents perfektion.

For forældrene har det også handlet om at skåne Emma for de snurrende tv-kameraer.

»Vi filmede faktisk ikke starten, hvor hun havde det skidt. For det kunne hun slet ikke overskue. Men så gik det lidt bedre, og vi begyndte at kunne snakke lidt om det,« fortæller Emmas mor Lene Josefsen til bt.dk.

Derfor får seerne et indblik i, at livet som teenager er en dans på roser med stikkende torne. Selv om Emma var i tvivl om, hun ville dele sin krise med seriens godt 1 million seere.

»Emma var i tvivl til det sidste, om det var ok, at det skulle med. Hun var også lidt ked af det i starten over, at det var med«, siger Emmas mor.

Men Emma besluttede alligevel, at seerne godt måtte se hendes krise, fordi det er en del af livet, at det ind imellem gør ondt.