Den danske modedesigner Ilse Jacobsen har solgt en del af sit firma Ilse Jacobsen Hornbæk, og det sender bundlinjen for 2016 i vejret i hendes holdingselskab.

Det skriver finans.dk.

Siden år 2000 har den danske modedesigner været med til at klæde festivalgængere og andre verden over på med et par farverige gummstøvler. Hendes mest kendte produkt til dato.

Den kendte gummistøvledronning oplever nu et markant løft af bundlinjen i sit holdingselskab. Ilja Holding Aps, som selskaber hedder, kommer ud af 2016 med et resultat på 12,3 millioner kroner efter skat.

Resultatet er næsten en firedobling i forhold til 2015, hvor overskuddet landede på 3,1 millioner kroner.

Ilse Jacobsen solgte for cirka et år siden omkring 10 procent af aktierne i livsværket, Ilse Jacobsen Hornbæk, til Brøndby Ifs hovedaktionær, Jan Bech Andersen. Det sendte hans ejerandel af virksomheden op på i alt 15 procent.

Selv om salget har sendt bundlinjen i vejret i moderselskabet, tegner der sig et anderledes dystert billede, når man ser på driftsindtjeningen.

I årsrapporten for Ilja Holding Aps, som Ilse Jacobsen og hendes mand ejer, lyder det ifølge finans.dk, at der har været et fald i driftsindtjeningen i datterselskaberne, når man korrigerer for salg af kapitalandele.

IJH A/S er et af driftsselskaberne i modeimperiet, og selskabet kom ud af 2016 med et plus på 0,4 millioner kroner. ILJA Aps driver flere Ilse Jacobsen-butikker og dét selskab oplevede et underskud på 1,5 millioner kroner samme år.

Det fremgår ikke af årsrapporten, hvor stort et beløb holdingselskabet har fået for salget, men det ligger angiveligt på den anden side af 10 millioner kroner.

Resultaterne i Ilse Jacobsens datterselskaber oplevede markant tilbagegang i forhold til 2015. Det skyldes især store udgifter til den videre udvikling af koncernens webshop og forbedring af it-strukturen.

Ilse Jacobsen er mest kendt for sine gummistøvler, men også designertøj, cremer og blomster har fundet vej til designerens sortiment. Gummistøvler og designertøj sælges i dag verden over.