En række danske pædagoger tror, de skal interviewes om deres arbejde med børn. I stedet bliver de overraskede af deres tidligere børnehavebørn. I filmen siger de voksne børn nu tak til deres pædagoger, som har gjort en forskel i deres liv.

Det er ingredienserne i en Facebook-video, som deles flittigt over hele Danmark netop nu.

Men bag den rørende video gemmer der sig en trist udvikling. Det er nemlig meget svært at tiltrække mandlige pædagoger i de danske børneinstitutioner, og derfor har ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling iværksat kampagnen 'Pædagoger gør en forskel for livet' - som har produceret videoen.

Med kampagnen understreger ministeriet, hvor vigtigt det er, at børn møder både mænd og kvinder blandt det pædagogiske personale i landets dagtilbud. Kampagnens erklærede formål er, at langt flere mænd skal vælge at blive pædagoger for de yngste børn.

I dag udgør mændene kun 6,7 procent af pædagogerne i børnehaver og 2,7 procent i vuggestuer.

»Det er ærgerligt, at andelen af mænd blandt det pædagogiske personale er så lav i dagtilbuddene, når vi ved, at børn har brug for både mandlige og kvindelige rollemodeller at spejle sig i. Kampagnen skal få flere mænd til at se mulighederne i det pædagogiske arbejde med de yngste, og se, at arbejdet er fagligt udfordrende, attraktivt og har en enorm betydning for børns udvikling og fremtid,« siger minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse.

Kampagnen må siges at være kommet flyvende fra start på grund af den populære Facebook-video. I skrivende stund er den blevet delt over 3.500 gange, og i størstedelen af de over 400 kommentarer roser danskere den pædagog eller de pædagoger, som har gjort en forskel for netop dem.

Over 5.000 'synes godt om' videoen, hvor blandt andre journalist og tv-vært Thomas Skov overrasker sin gamle børnehavepædagog Palle og takker ham for at have været med til at gøre ham til den, han er i dag.

Du kan læse mere om kampagnen 'Pædagoger gør en forskel for livet' her.