Danmark hærges lige nu af en Facebook-trend, hvor danskere udfordrere hinanden til at hoppe i det kolde vand. Desværre går det ikke altid lige godt. I hvert fald ikke for fynske Morten Knudsen.

Han bryder sig faktisk ikke ret meget om at bade på stranden. Derfor er det desto mere grotesk, at han nu ligger i en hospitalsseng på Odense Universitetshospital på sjette døgn efter en badeulykke.

- Jeg er egentlig mere til at bade i swimmingpool, men jeg havde jo fået den her udfordring fra nogle venner, om at tage en dukkert i havet. Og den kunne jeg altså ikke modstå, fortæller Morten Knudsen fra sygesengen, hvor han ligger med benet i gips fra hoften og ned.

Mortens uheldige badetur, som resulterede i fire brud på benet, blev optaget på video, så han overfor vennerne kunne dokumentere, at han tog imod udfordringen. Videoen har efterfølgende været set af flere hundrede tusinde. 

Mange har efterfølgende spurgt, hvorfor Morten Knudsen valgte at hoppe i det kolde vand på et meget lavvandet sted. Men det var helt bevidst.

- Jeg vidste jo godt, det var koldt, så jeg udså mig et godt sted, hvor det ikke var så dybt, og hvor det så ud som om, der var fin sandbund. Jeg skulle jo bare lige ud, hvor jeg kunne dyppe mig. Desværre var der så bare en sten gemt nede under sandet, siger Morten Knudsen, om det uheldige spring.

Som andre har påpeget, kunne ulykken lige så godt være sket en varm sommerdag uden den forudgående udfordring på Facebook. Alligevel advarer han mod den igangværende trend, hvor folk opfordrer hinanden til at springe i vandet.

- Man skal tænke sig om, inden man springer i vandet. Udfordringen er efterhånden ved at udvikle sig til, at man skal drikke både øl og vodka, inden man hopper i. Det er jo ikke ligefrem noget, som får folk til at bruge hovedet, siger Morten Knudsen.

Han er fortsat på morfin og bundet til en hospitalsseng. Først fredag venter lægerne at hævelserne i benet er faldet så meget, at operation kan komme på tale. derfor er det også for tidligt at sige, hvornår Morten Knudsen igen kan komme på højkant.

- Jeg håber jo på at jeg snart kan vende tilbage til mit job. Jeg arbejder på et kontor, så jeg kan jo godt sidde med benet oppe, og passe mit arbejde, lyder det forhåbningsfuldt fra patienten.

Til gengæld skal han ikke ud på badebroer foreløbig.

- Jeg skal nok på stranden igen med ungerne. Men nu bliver det noget med at gå ud fra vandkanten frem for at springe fra en bro, siger Morten Knudsen.