Øverst ses billeder fra sagen

Københavns Politi siger, at de er interesserede i alle henvendelser fra offentligheden i den såkaldte ubådssag. Men alligevel er der en type henvendelse, som er særligt vigtige for politiet. Det forklarer Kurt Kragh, tidligere efterforskningsleder ved Politiets Rejsehold.

»Politiet vil gerne skabe forbindelse til folk, som kan fortælle om hvilke seksuelle tilbøjeligheder, som både Kim Wall og Peter Madsen måtte have,« siger Kurt Kragh og fortsætter:

»Her tager jeg udgangspunkt i, at politiet har sigtet Peter Madsen for drab. I den forbindelse er det vigtigt at etablere et motiv, og her kan begge parters seksuelle tilbøjeligheder være vigtige,« siger Kurt Kragh.

Kim Wall
Kim Wall Foto: TT NEWS AGENCY
Vis mere

Men kan man ikke bare spørge deres nuværende og tidligere kærester om det?

» Nej, det kan man ikke nøjes med. Der er rigtigt mange mennesker, som også har seksuelle oplevelser, som de ikke fortæller om, og det kan give politiet et indtryk af, om der kan være sket noget seksuelt i ubåden,« siger Kurt Kragh.

Peter Madsen har selv forklaret i retten, at Kim Wall døde ved en ulykke, da hun fik tårnlugen i hovedet og derefter faldt flere meter ned og ramte gulvet i ubåden, og at han senere efterlod hendes lig i Øresund.

Dog siger han, at liget var intakt

Københavns Politi har fået et stort antal henvendelser fra offentligheden i sagen om det mulige drab på den svenske journalist Kim Wall.

Netop nu sidder Peter Madsen varetægtsfængslet i sagen, da han er sigtet for at have dræbt den svenske journalist under en sejltur ombord på ubåden UC3 Nautilus den 10. august.

I alt havde politiet tirsdag aften fået 825 henvendelser fra offentligheden i sagen.

»Jeg har ikke gjort tallet op i dag (onsdag, red.), så vi kan have fået et par stykker oven i nu, men ellers er tallet 825. Det er korrekt,« siger Jens Møller Jensen, efterforskningsleder ved Københavns Politi og ansvarlig for efterforskningen af ubådssagen.

»Der er tale om meget forskellige henvendelser. Nogle går på, at man har set dem begge to sejle ud. Andre på, at man har set dem hver for sig. Så er der nogen, der går på oplevelser, som man har haft med henholdsvis Kim Wall og Peter Madsen, der ligger tilbage i tiden,« forklarer Jens Møller Jensen.

Drabsefterforsker og tidligere kriminalkommissær Kurt Kragh.
Drabsefterforsker og tidligere kriminalkommissær Kurt Kragh. Foto: Dennis Lehmann
Vis mere

Hvad er de mest interessante henvendelser, som I har fået fra offentligheden?

Det kan jeg ikke sige nu, da det er tidskrævende at undersøge det hele til bunds, men vi inddeler henvendelserne efter emne og starter med at kigge på det, som vi umiddelbart tror, vil være det mest væsentlige for efterforskningen.

»Jeg vil gerne understrege, at vi er meget glade for alle de henvendelser, som vi har fået og vil vil gerne have, at folk henvender sig. Det er ikke alle, som henvender sig, der vil få et svar tilbage, da det vil være en meget stor arbejdsbyrde, men vi kigger på alt vi får ind,« siger Jens Møller Jensen.

Ubådssagen har taget en ny drejning. Et ikke før kendt dyk, er blevet offentliggjort
Ubådssagen har taget en ny drejning. Et ikke før kendt dyk, er blevet offentliggjort Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere
Tekniske undersøgelser af ubåden UC3 Nautilus søndag 13. august 2017 ved ØTC Costing Yard ved Nordsøvej i Københavns Nordhavn. Ubådens ejer Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab og varetægtsfængslet i 24 dage, efter at torsdagens passager på ubåden, den svenske journalist Kim Wall, stadig ikke er fundet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Tekniske undersøgelser af ubåden UC3 Nautilus søndag 13. august 2017 ved ØTC Costing Yard ved Nordsøvej i Københavns Nordhavn. Ubådens ejer Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab og varetægtsfængslet i 24 dage, efter at torsdagens passager på ubåden, den svenske journalist Kim Wall, stadig ikke er fundet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere