I videoen herover kan du se det massive politiopbud på Nyhavn i forbindelse med Pegida-demonstrationen.

Politiet var lørdag eftermiddag massivt til stede til en Pegida-demonstration i Nyhavn i København. Ifølge BT's oplysninger var der lørdag eftermiddag omkring 30 politifolk til stede under demonstrationen.

Demonstrationen startede på Nyhavn, og derefter bevægede Pegida-demonstranterne sig rundt i gaderne i området. Ifølge pressemedarbejder ved Københavns Politi Lars Krabbe var der cirka 100 demonstranter til stede, men dagen forløb fredeligt.

»Det gik efter planen, og demonstrationen forløb forholdsvist roligt. Politiet har anholdt en enkelt person, men bortset fra det, var der ingen ballade,« siger Lars Krabbe til BT.

Han kan ikke oplyse, hvorfor personen er blevet anholdt.

(Foto: Julie Kragh)
(Foto: Julie Kragh)
Vis mere

(Foto: Julie Kragh)
(Foto: Julie Kragh)
Vis mere

Pegida Danmark er en forkortelse af Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten og er inspireret af den tyske PEGIDA-bevægelse, der opstod i efteråret 2014 i Dresden.

På Facebook fremgår det, at en gruppe der kalder sig No Pegida DK har varslet en mod-demonstration. Her står bl.a.:

‘Til deres arrangementer går pelsklædte Hellerupborgere med skilte, der antyder at alle muslimer er terrorister, og velkendte nazister med tandbeskyttere dog sammen i en uskøn alliance.’

‘Lørdag den 9. April kl. 14:00( sharp!) mødes vi på Kgs. Nytorv overfor Mindeankeret og tæt på den franske ambassade. Når/hvis Pegida forsøger at marchere, vil vi stå i vejen for deres hadske budskaber,’ står der i en indbydelse.

Under demonstrationen livebloggede No Pegida på Twitter. Her beskrev de, hvordan Pegida-demonstranterne bevægede sig rundt i gaderne i København.

Omkring klokken 15.30 sluttede demonstrationen på fredelig vis. Det fortæller Lars Krabbe. Ifølge No Pegida pakkede demonstranterne sammen, og spredtes da de tog toget i forskellige retninger.