Hawo Muhamed var gæst, da 900 somaliere indtog Legelandet i Brabrand i Aarhus for at fejre ramadanens afslutning. Nu vil hun ikke længere sætte en fod i legelandet, selvom ejeren har ophævet sit forbud mod somaliske gæster.

- Jeg blev rigtig, rigtig, rigtig ked af det. Jeg begyndte at græde. Det rører mig stadig, siger Hawo Muhamed til B.T., efter hun fandt ud af, at medejer af Legelandet Thomas Vestergaard havde valgt for en kort stund at forbyde somaliere at komme i legelandet.

Hawo, der er 27 år gammel og bor i Aarhus Vest, plejede at komme i legelandet med sine fem børn to til tre gange om måneden, hvor de også fejrede alle fødselsdage.

- Jeg har valgt at boykotte Legelandet. Jeg kender tyve andre, der også boykotter det, for skaden er sket. Han har ramt os. Jeg tænker, at lige meget, hvor stor en indsats du gør for samfundet, så er du stadig en dårlig indvandrer, en dårlig somalier og en udlænding. Sådan tænker jeg nu, siger Hawo, der valgte at ringe til Legelandet, efter de havde forment somaliere adgang.

LÆS OGSÅ:

- Jeg spurgte, hvorfor det skal gå ud over mig og mine børn, og de sagde, der var fem danske familier, der synes, det var en dårlig oplevelse, og som valgte at gå. Men vi var mange somaliere, og der var jo ikke plads i legelandet. Og så valgte de at gå, og det siger ejerne er vores skyld, fordi toilettet var stoppet, og der var dårlig opførsel, siger hun og uddyber:

- Vi var alt for mange mennesker. Men han kunne have valgt at sige, at 'Jeg vil ikke have mere end 100 eller 200 mennesker ind' og så lukke døren, og så kunne vi have hygget os. Men det gjorde han ikke. Han valgte at lade alle komme ind, selvom han kunne se, vi var alt for mange, fortæller Hawo Muhamed. Men opfattelserne af hændelsen er forskellige.

Normalt aldrig problemer

Thomas Vestergaard, medejer af Legelandet fortæller, at der normalt aldrig er problemer med store selskaber i det barnlige slaraffenland.

- Vi har uden problemer 600-700 mennesker herinde ad gangen. Men efter vi havde besøg af de somaliske gæster, brugte vi fire gange så lang tid på rengøring og blandt andet skulle snorene i vores legestativer skiftes, huller i golfbanen lappes og store bunker af skrald samles.

LÆS MERE: 

Hawo Muhamed fortæller, at det var to kvinder, der kom op at toppes, fordi den enes barn havde slået den andens.

- Jeg henvendte mig til ejeren og sagde, han skulle ringe til politiet. Det sagde jeg to gange, men han valgte at ringe til dem sent, da det hele var oppe og køre, forklarer Hawo Muhammed om sine oplevelser i Legelandet.

Kørt ned på parkeringsplads

Men også her er de to parter ikke enige om, hvad der skete. Ifølge Jacob Vestergaard, Thomas' bror, som var på arbejde, var omkring 15 mennesker involveret i tumulten.

- Nogle kvinder råbte, 'ring til politiet'. Jeg prøvede at hoppe ind, men de sansede mig ikke, og så ringede jeg til politiet, som jeg måtte overtale til at komme, siger han og fortæller, at to personer blev kørt ned på parkeringspladsen udenfor, og at der derfor også blev tilkaldt en ambulance.

- Vi har en forretning at drive, og har nu brugt 12.000 kroner på fribilletter til gæsterne, som tog af sted. Derfor valgte vi at lave forbuddet, som vi jo har ophævet igen, siger Thomas Vestergaard og fortæller, at de lørdag aften var i god dialog med Somalisk Forening. De blev enige om, at store selskaber skal varsles på forhånd, så ejerne kan sætte ekstra personale og vagter på. Men Hawo Muhamed er stadig ked af det.

- Jeg er fast gæst, og det er trist, at det skulle gå ud over mine børn og mig, der har opført sig ordentligt og har været der mange gange og hjalp med at rydde op efter festen. At de mener, at alle somaliere lavede ballade, og det var derfor, ingen måtte komme ind, forstår jeg ikke, siger Hawo Muhammed.