Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, der har skrevet en bog om livet på ugebladet, fortæller fredag, hvordan ugebladet overvågede statsminister Helle Thorning-Schmidt i håb om at kunne bringe et billede af hende på forsiden. Og om hvordan også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, blev overvåget.

Det afviser den tidligere Se og Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup via sin advokat.

- Dog kan det i relation til de senest fremkomne påstande fra Ken B. Rasmussen oplyses, at Qvortrup intet kender til en systematiseret overvågning eller enkeltepisoder med overvågning af toppolitikere, herunder Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, samt at påstanden om, at han skulle have taget initiativ til en overvågning af Helle Thorning-Schmidt med henblik på at offentliggøre kompromitterende billeder, således er helt og aldeles usand, skriver Anders K. Németh i en kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.

Men nu går Ken B. Rasmussen går i rette med den tidligere chefredaktør, og han præciserer sine anklager.

- Overvågningen af Thorning var i sensommeren 2011 – op til det års valg. Ikke op til valget i 2007, hvor vi jo endnu ikke havde tys-tys-kilden. Løkke-overvågningen var, mens han var statsminister. Begge dele var efter Qvortrup, så jeg kan egentlig godt forstå, at han nægter kendskabet til det. At vi generelt var mere interesserede i politikere som basis for historier under Qvortrup, det er rigtig nok - Morten Helveg var jo her et 'prime example', udtaler Ken B Rasmussen til bt.dk.

Læs også: Se og Hør ville skrive om 'kærlighedstur': 'Det er stasi-metoder'

Ken B. Rasmussen henviser her til et forløb i 2008, hvor ugebladet var parat til at skrive om en kærlighedstur mellem politikeren Morten Helveg Petersen og tv-værten Line Baun Danielsen i forbindelse med et Nato-topmøde i Berlin.