12 års fejde for at blive boede på godset Gisselfeld er i dag tabt på gulvet for Erik Greve Danneskiold-Samsøe.

Fire betjente, en dommer og flere advokater troppede her til formiddag op på det gods, som han har kæmpet så indædt for, og som han har nægtet at forlade.

Men i dag er fejden slut, og greven smidt ud af Gisselfeld.

Hvad skal du hen nu?

- Jeg vil bare køre ud i det blå med min bror, og så skal vi have en lang snak om tingene, siger Erik greve Danneskjold-Samsøe til bt.dk.

Østre Landsret fastslog tidligere, at Erik greve Danneskjold-Samsøe skulle fraflytte godset Gisselfeld den 1. juli.

- Fogeden kan ikke rykke ud, når min bror er den næste der skal være overdirektør i følge testamentet, lød det fra Erik Greve Danneskiold-Samsøe til bt.dk i går.

Men fogeden rykkede altså ud, og det var en vemodig og træt Erik Greve Danneskiold-Samsøe, der gik rundt og pakkede sine ting.

Fem flyttekasser og nogle kufferter med tøj og sko blev båret ud i grevens lille, røde VW Golf og i en vens Opel Astra. En flyttebil kom også til godset, men kun et flygel, blev båret ind i den. Det øvrige inventar på Gisselfeld - der er vurderet til en værdi på omkring 80 millioner kroner - må greven ikke røre.

En låsesmed har allerede skiftet låsene til godset ud.

For greven var det en hård stund.

- Det er specielt på den måde at se sit liv pakket i kufferter, fortæller han bt.dk's udsendte.

Selvom greven nu har tabt vil han ikke opgive kampen. Drømmen er fortsat en dag igen at bo på det gods, han mener, har har fødselsret til. Men indtil den dag måtte komme, regner han med at bosætte sig i Sverige.

- Selvom jeg ikke vil give op, skal jeg jo videre med mit liv, siger han.

Den bitre strid startede tilbage i 1998, da den daværende bestyrelse efter længere tids uoverensstemmelser afsatte greven som overdirektør og fratog ham hans bestyrelsespost.

Siden har Erik Danneskiold-Samsøe klynget sig til Christian Gyldenløves testamente fra 1725, der fastslår, at det er hans ret at lede godset og at mænd har forret til stillingen før kvinder.

Til sidst fastslog Østre Landsret dog, at greven ikke har krav på at bo på godset, og at han derfor skulle fraflytte. Greven håber nu på at Højesteret vil give ham medhold.