Den terrordømte Abdullah Ali, der fik fem års fængsel i den såkaldte Vollsmose-sag for at planlægge terrorhandlinger mod Folketinget, Jyllands-Posten, Rådhuspladsen i København og Københavns Hovedbanegård, fortæller, at han var ven med Morten Storm. Til sidst blev han dog bange for ham.

- Morten var alt for voldelig. Han gik altid rundt med et baseballbat og var bange for rockerne, siger Abdullah Ali, der er døbt Rene Andersen, men skiftede navn i forbindelse med, at han konverterede til islam.

Han er i dag igen en fri mand, efter han sammen med tre andre blev dømt for at være i besiddelse af kemikalier og laboratorieudstyr og for at have brugt det til at fremstille TATP til bomber.

I Vollsmose-sagen var en civil agent, der også var konverteret, med til at købe det udstyr, som de fire siden blev dømt for at være i besiddelse af.

På al-Qaedas side

I en sms til BT skriver Abdullah Ali, at han er på al-Qaedas side:

- Jeg er nok, hvad man kalder en islamist/salafit og støtter 100 pct. dem, Morten Storm ifølge ham selv var med til at dræbe!

Men én ting er at have rabiate holdninger, noget andet er, hvis PET-agenter bruger holdningerne til at få folk til at blive dømt for terror.

- Fordi nogle siger, at de gerne ser en politiker skudt, er det ikke det samme, som at de gør det, siger han.

Problemer med politiet

Da Morten Storm i perioder fra år 2000 til 2005 boede i Odense, var han ofte i kontakt med Abdullah Ali. Dengang havde Morten Storm problemer med politiet, siger Ali.

- Han spurgte også hele tiden, hvordan man kan snyde systemet og få førtidspension, som han ikke var berettiget til, husker Abdullah Ali.

BT har talt med et tocifret antal muslimer, der alle fortæller, at Morten Storm har lånt penge af dem, som han aldrig har betalt tilbage.

- Jeg har lånt ham penge så mange gange – måske 4-5.000 kr. Han fortalte, at du er min bror, min kone er i knibe, kan du ikke låne mig penge til bleer til Osama, siger Abdullah Ali.

Osama er Morten Storms søn og opkaldt efter al-Qaedas afdøde leder Osama bin Laden.

BT har forsøgt at få fat i Morten Storm, men han har ikke reageret på avisens henvendelser.