På debatsiden i onsdagens BT-avis fortæller formanden for Københavns Politiforening, Michael Hagemann Møller, at han er træt af, at politiet spilder mandetimer på stadig at stå og bevogte jødiske terrormål - to år efter angrebet i København.

Han mener, at der er mere brug for mandetimerne andre steder.

»Politiressourcerne kan anvendes smartere. Den tryghedsskabende politiindsats går ud over det traditionelle politiarbejde, som f.eks. kriminalitetsbekæmpelse, der lider p.t. Ved skoler bliver man selvfølgelig nødt til at have en fysisk bevogtning i de dage, der er børn, men der er andre steder, som bl.a. synagogen, hvor der kun er aktivitet en gang om ugen,« siger han og fortsætter:

»Politiet vil gerne sikre tryghed for truede personer, men at bevogte mursten giver ingen mening. At bevogte en tom synagoge – det går ikke,« siger han.

Berlingske skrev tidligere på ugen, at politiet har brugt over 750.000 mandetimer på at stå vagt ved jødiske synagoger samt private jødiske hjem og institutioner, siden Omar el-Hussein for to år siden angreb Krudttønden og synagogen i Krystalgade og dræbte to personer.

Men politiet er i forevejen presset forklarer Michael Hagemann Møller, og derfor har han en række forslag til, hvordan jøderne stadig kan sikres og samtidig sparer politibetjente.

»Man kunne udskifte mandetimer med bl.a. skud- og bombesikkert glas, høje hegn, mere videoovervågning, der kunne monteres af andre faggrupper, eller afspærring af gader – som Krystalgade – så folk ikke kan køre ind og placere bomber,« siger han.

Michael Hagemann Møller har forklaret problematikken over for sine chefer, men han mener, at de er låst af en topstyring fra Regeringen og PET. Han efterlyser, at Københavns Politi får en større stemme i debatten.

»Vi har fremhævet problemer til vores chefer. Men når regeringen siger, at jøderne skal føle sig trygge, så er der et meget begrænset råderum for vores chefer, og det er der, problemet er. Det er det samme, når PET udstikker retningslinjer for, hvordan Københavns Politi skal løse opgaven. Vi har også meget kompetente folk i kredsen, der godt kan sikre, at vi passer på truede objekter på en professionel måde. Men der er behov for et større råderum,« siger han.

Justitsminister, Søren Pape, svarer i en skriftlig mail til BT, at han gerne vil kigge på, om resurserne bliver spildt.

»Det er ingen hemmelighed, at politiet de seneste år har brugt mange ressourcer på at bevogte terrormål. Det er konsekvensen af, at vi lever i en ny virkelighed, hvor vi skal være rustede til at modstå en alvorlig terrortrussel. Det giver god mening løbende at se på, om bevogtningen kan udføres smartere med f.eks. mere moderne teknologi. Derfor arbejder Rigspolitiet i øjeblikket også på at implementere et nyt sikringskoncept, som skal modernisere indsatsen ift. sikring af bl.a. terrormål. Det handler om, at videoovervågning og moderne beredskabsmateriel kan understøtte indsatsen,« skriver han og fortsætter:

»Vi er samtidig i fuld gang med at uddanne flere politibetjente, og der ansættes politikadetter, som kan aflaste politiet. Der findes ingen snuptagsløsning, men vi gør alt, hvad vi kan, for at sørge for, at politiet har de ressourcer, de har brug for.«