Den dræbte gerningsmand til den seneste weekends terrorangreb i København blev mindet efter fredagsbønnen i Det Islamiske Trossamfunds moské på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

BT talte med Ziad El-Abdellah, som var kommet for at deltage i fredagsbønnen med sin familie. Han så ikke noget galt i, at man denne fredag også skulle mindes Omar El-Hussein. Han var der dog ikke kommet for hans skyld. Han var der, fordi det er i denne moské, at han og familie altid beder.

Se interview før og efter mindehøjtideligheden i tv-klippet overfor.

»At Omar er død i en speciel begivenhed gør ikke, at han ikke skal have lov at blive mindet og have en muslimsk begravelse,« siger Ziad El-Abdelkah, der er ingeniør til BT.

Omar El-Hussein blev efterfølgende begravet på en muslimsk kirkegård i Brøndby.

Den formodede terrorist, den 22-årige Omar El-Hussein, blev skudt og dræbt af politiet tidligt søndag morgen, efter han angiveligt havde dræbt to mennesker og såret fem betjente med en automat-riffel.

Moskeen, hvor der er plads til 650 mennesker, var fyldt til bristepunktet og flere havde taget plads i gården udenfor, hvor der var rullet tæpper ud.

Pressen havde ikke adgang til moskeen, men efter begravelsen forklarede Ziad El-Abdelkah til BT, at ceremonien var foregået i al stilfærdighed.

Han fortalte, at bønnen var foregået i al stilhed, men at weekendens skuddrab havde været på dagsordenen.

»Det handlede om den begivenhed, den uretfærdighed der nu herefter sker mod den muslimske befolkning, og det unuancerede billede af muslimer, som politikerne gerne vil have frem for at høste stemmer. Ellers talte vi om, at vi skal være en del af samfundet, og vi skal lære af det der er sket og forsøge at ændre retorikken, så vi kan tale sammen igen,« fortalte Ziad El-Abdellah.