De seneste dages afsløringer af, at kriminelle, der afsoner straffe for fx personfarlig kriminalitet, får ski-, dykker- og teaterture på skatteborgernes regning under den sidste del af deres afsoning, får nu Justistminister Mette Frederiksen til at tage afstand fra ferielignende oplevelser under afsoning.

»Det er vigtigt, at tiden i fængsel eller på en pension bruges fornuftigt, og at de indsatte bliver bedst muligt rustet til at klare livet efter afsoningen uden at ende i ny kriminalitet. Men et fængselsophold eller afsoning på en pension skal selvfølgelig ikke være et ferieophold. Det siger sig selv,« oplyser hun ifølge en skriftlig kommentar fra hendes presseafdeling.

Den aktive afsoning på udslusningsstedet Kontraktpensionen Fyn, har bl.a. fået formanden for retsudvalget, SFs Karina Lorenzen, til at bede ministeren om en redegørelse, mens Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har indkaldt til samråd i sagen.

Det er blandt andet kommet frem at man mindst fire gange har tørret afsonernes p-bøder af på skatteborgerne. Derudover viser det sig, at de 16 indsatte på stedet har egen 100 hk motorbåd til 130.000 kroner til rådighed. Justitsministeren mener derfor det er vigtigt, at det undersøges om uslusningsstedet har holdt sig indenfor reglerne.

»Jeg ved, at Kriminalforsorgen nu vil undersøge forholdene på Kontraktpension Fyn. For vi skal selvfølgelig have vished om, at reglerne er blevet fulgt. Og jeg vil redegøre for sagen på det kommende samråd i Folketingets Retsudvalg, som netop er blevet varslet,« skriver hun.