I mere end tre år har den tyske eks-fodboldstjerne Michael Rummenigge ventet på over en kvart million kr.., som Brian Laudrup har sagt, at han vil betale ham

’Laudrup & co. er dybest set de største r..huller, som verden nogensinde har kendt.’

Sådan er ordene til Brian Laudrup og hans partner Lars Høgh fra den tidligere tyske landsholdsspiller Michael Rummenigges forretningsfører Arnd Schade i et advokatbrev, som BT er i besiddelse af.

De hårde ord falder, efter at Rummenigge i mere end tre år har haft en formue til gode.

Fodboldlegenden og tv-kommentatoren Brian Laudrup angribes for at løbe fra gæld på godt en kvart million kroner. Anklagen kommer fra firmaet Rummenigge Trendsport, der er ejet af Laudrups gamle kollega fra den tyske Bundesliga i begyndelsen af halvfemserne, Michael Rummenigge.

Årsagen til konflikten mellem de tidligere fodboldstjerner er, at Rummenigges firma har leveret to såkaldte ’streetfodbold baner’ for i alt 36.280 euro - altså 270.000 kr., som de ikke har fået penge for. Banerne bliver i dag brugt til de sportscamps, som Brian Laudrup og tidligere målmand Lars Høgh under navnet Laudrup & Høgh arrangerer rundt i landet for fodboldtalenter.

Læs også: 

BT har fået tilsendt flere af de originale dokumenter, der viser, at det ikke bare er Brian Laudrup, som henvender sig for at købe fodboldbanerne - han underskriver også kontrakten.

Problemet er blot, at udstyret blev købt i 2008 af firmaet Football Europe, hvor Brian Laudrup ejede 19 procent. 

Det firma gik konkurs samme år sammen med medejeren og storinvestoren Steen Gude, der i disse dage er i retten for millionbedrageri og skattesvig. Det er derfor, det konkursramte firma, der juridisk skylder for udstyret. Men siden købte Laudrup og Høgh udstyret ud af konkursboet.

I 2009 fortalte Michael Rummenige i tyske Bild, at Brian Laudrup ikke havde betalt for udstyret.

Det fik dengang Brian Laudrup til at sige, at han følte sig forpligtet til at betale for banerne:

Læs også: 

- Vi er jo et lille firma med en beskeden økonomi, så det vil nok tage mange år, før vi får betalt det hele af. Men min moral siger mig, at vi bør gøre det, selvom vi ikke er forpligtet til det, sagde Laudrup 1. juni 2009 til BT.

Men den dag i dag har Brian Laudrup ikke betalt en krone, fortæller det tyske firma til BT.

- Vi har aldrig fået så meget som en cent fra Football Europe eller fra Brian Laudrup selv. Og det var ham, der underskrev kontrakten med os, siger Arnd Schade, der er forretningsfører for Michael Rummenigges firma - han understreger, at han har orienteret Michael Rummenigge om sine udtalelser.

Arnd Schade har vist BT det seneste brev, som han skrev til Brian Laudrup, hvor han anmodede om, at de enten betalte eller leverede det lånte udstyr tilbage. Brian Laudrup vælger ikke at svare.

Brian Laudrup får i stedet sit danske advokatfirma Esrum Advokater til at skrive til og advare det tyske firma med at udtale sig offentligt om sagen.

Har sagen fået jer til at ændre holdning til Brian Laudrup?

- Ja, helt sikkert. Først troede vi, at han var en mand af ære. Han har tjent en masse penge under sin karriere, og det er normalt ikke et problem for en international spiller som ham at betale en regning som den her. Men han ønskede ikke at betale. I stedet for at få nogle penge, så er vi blevet kontaktet af Laudrups advokater. Det var en ubeskrivelig oplevelse for os, siger Arnd Schade.